Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Expert počítá, jak se Česku zaplatí Michelin. „Klienti vyrazí do Olomouce a už se nebudou chtít vracet do Prahy“

Investice do spolupráce s Michelinem se nám vyplatí, říká šéf agentury CzechTourism Jan Herget. Podle něj je potřeba do Česka přilákat hlavně bohaté zahraniční turisty, kteří tu utrácejí nejvíce peněz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Hm..... Kolik že by museli ti gastroturisté utraatit aby to na DPH vyšlo na 50 miliónů za 5 let?

0 0
možnosti
MK

Když bude někdo chtít cestovat za gastronomickými zážitky, tak pojede spíš do Francie. Když zajede do nějakého zapadlého francouzského městečka, tak si tam bude moci vybrat z násobků hvězdičkových restaurací než v celé ČR a když nebude mít dost, tak pěšky za hodinku přejde do dalšího, kde je to samé.

Tady dosud nepadlo jedno jediné konkrétní číslo, kolik nám to přinese do státního rozpočtu, ze kterého se ta sranda platí. Tedy jediné ohromující číslo padlo a to je počet DVOU restaurací, které mají možná naději na získání jedné hvězdy.

3 0
možnosti
MK

M57i72l10o38š 35K20a51f26k44a

18. 7. 2023 12:26

Díky této vládě celá naše populace chudne a má to vytrhnout pár snobských zazobanců z ciziny? Když už tady budou, tak možná do michelinské restaurace zajdou ale pokud letí do Evropy vyloženě za žrádlem, tak spíše do Francie, řekl bych. Nechce jim vláda dotovat celou dovolenou? To by byl teprv přínos.

4 1
možnosti
JN

Američan jede do Evropy, občas se mezi těmi pěti městy, kde se stavuje vleze Praha. Tvrdit, že pojede do Olomouce kvůli Michelinu je drzost. Vyhodit kvůli té blbosti 50 mega je zločin.

7 1
možnosti
Foto

E77v23a 95P17á21n54e29k

17. 7. 2023 23:23

Takové globální výpalné.

2 1
možnosti
LJ

Kolik lidí naláká 9bed za 100 euro a kolik reklama na středověké památky. Kostku ve skluzu mají kdekoliv ...

2 1
možnosti
Foto

K97a44r22e92l 38H24o46l98u47b

17. 7. 2023 22:01

... každej cikán hádá podle svý kobyly! ...

0 0
možnosti
BP

A ráno se probudí, ruka v nočníku a v ruce něco teplého.

2 0
možnosti
VF

Takže někde může být nejlepší restaurace na světě, ale protože se nezaplatilo výpalné tak se nehodnotí a zůstane světu skryta. Tím Michelinský průvodce ztrácí hodnotu, protože hodnotí jen ty co zaplatí. Navíc me to přežitek. V pořadu s Gordonem Ramsain byl i v Michelinských restauracích a vařili tam stejný odpad jako jinde. Pravda měli starou hvězdu ake i tak.

7 0
možnosti
Foto

Radši než rozhovor bych si přečetl ekonomickou analýzu. Z toho, co říká Jan Herget bohužel vyplývá, že gastru vůbec nerozumí.

7 1
možnosti
VF

Jako ohánět se zaměstnaností v zemi ,de je prakticky 0 nezaměstnanost to chce fištróna. Cestovnímu ruchu by nejvíc pomohla VRT, dálnice a kvalitní služby.

8 1
možnosti