Hm..... Kolik že by museli ti gastroturisté utraatit aby to na DPH vyšlo na 50 miliónů za 5 let?
Když bude někdo chtít cestovat za gastronomickými zážitky, tak pojede spíš do Francie. Když zajede do nějakého zapadlého francouzského městečka, tak si tam bude moci vybrat z násobků hvězdičkových restaurací než v celé ČR a když nebude mít dost, tak pěšky za hodinku přejde do dalšího, kde je to samé.
Tady dosud nepadlo jedno jediné konkrétní číslo, kolik nám to přinese do státního rozpočtu, ze kterého se ta sranda platí. Tedy jediné ohromující číslo padlo a to je počet DVOU restaurací, které mají možná naději na získání jedné hvězdy.
Díky této vládě celá naše populace chudne a má to vytrhnout pár snobských zazobanců z ciziny? Když už tady budou, tak možná do michelinské restaurace zajdou ale pokud letí do Evropy vyloženě za žrádlem, tak spíše do Francie, řekl bych. Nechce jim vláda dotovat celou dovolenou? To by byl teprv přínos.
Američan jede do Evropy, občas se mezi těmi pěti městy, kde se stavuje vleze Praha. Tvrdit, že pojede do Olomouce kvůli Michelinu je drzost. Vyhodit kvůli té blbosti 50 mega je zločin.
Kolik lidí naláká 9bed za 100 euro a kolik reklama na středověké památky. Kostku ve skluzu mají kdekoliv ...
... každej cikán hádá podle svý kobyly! ...
A ráno se probudí, ruka v nočníku a v ruce něco teplého.
Takže někde může být nejlepší restaurace na světě, ale protože se nezaplatilo výpalné tak se nehodnotí a zůstane světu skryta. Tím Michelinský průvodce ztrácí hodnotu, protože hodnotí jen ty co zaplatí. Navíc me to přežitek. V pořadu s Gordonem Ramsain byl i v Michelinských restauracích a vařili tam stejný odpad jako jinde. Pravda měli starou hvězdu ake i tak.
Radši než rozhovor bych si přečetl ekonomickou analýzu. Z toho, co říká Jan Herget bohužel vyplývá, že gastru vůbec nerozumí.
Jako ohánět se zaměstnaností v zemi ,de je prakticky 0 nezaměstnanost to chce fištróna. Cestovnímu ruchu by nejvíc pomohla VRT, dálnice a kvalitní služby.