Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

MISTŘI KUCHAŘI

Česko

Michal Göth, U Kastelána

Vedro je šílená věc. V kuchyni, kde se ještě násobí, je to v létě jako v dole. Sklánět se ale u vaření nad horkými hrnci a nechat se zezadu ofukovat studenou klimatizací by bylo zdraví nebezpečné, a tak se radši zapotím a říkám si, že v sauně se za to ještě musí platit.

Spolu s venkovní teplotou stoupá poptávka po lehčích jídlech. Připravuji hodně salátů ze surovin přímo od našich farmářů, kteří nám kromě zeleniny dodávají i kuřata krmená kukuřicí nebo jehněčí z volného výběhu. Osobně mám rád listové saláty s kvalitním balsamikovým octem či olivovým olejem, které skvěle dochutí kozí sýr či feta. Ideální je k nim dobré suché víno nebo rosé.

V prvním červencovém týdnu, a to i přes svátky, u nás hosté mohou ochutnat letní degustační menu o třech až sedmi chodech. V tomto počasí je tvoří například okurkové želé či bezinková zmrzlina, kterou servíruji s ragú z jahod.

Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání

Regionální mutace| Lidové noviny - Brno

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...