Myčka má kapacitu 34 tisíc lahví za hodinu a jejím využíváním pivovar ušetří na spotřebě vody, páry a elektřiny. „Nová myčka je mnohem šetrnější k životnímu prostředí. Jednu láhev zvládne umýt za 16 minut při poloviční spotřebě vody a páry. Po náběhu do plného provozu budeme k mytí potřebovat mnohem méně vody, páry i elektřiny,“ uvedl vedoucí technické podpory pivovaru Ostravar Richard Kornas.
Instalace myčky trvala dva týdny a vyžádala si přeorganizování výroby za přítomnosti velkotonážních jeřábů. Myčka od českého výrobce je dlouhá 12,5 metru, široká 5,6 metru a váží čtyřicet tun. Aby ji pivovar sídlící v centru Ostravy mohl nainstalovat, musel zvětšit halu stáčírny o šest metrů a otevřít strop nad ní. Společně s myčkou lahví ve stáčírně Ostravaru vyměnili také 41 metrů pásových dopravníků.
Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání
Regionální mutace| Lidové noviny - Morava