Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Petr Klimeš, hotel Voroněž

Česko

Mistři kuchaři

Svíčková, rajská nebo křenová omáčka, špenát... Takzvané hotovky pořád patří v naší hotelové kuchyni mezi takřka nejžádanější. Asi i proto, že dnes už málokdo doma vaří, a zvlášť jídla, jejichž příprava vyžaduje hodně času. Jinak se ale náš jídelníček hodně inspiroval středomořskou kuchyní, která je mezi hosty neméně žádaná. Kdybych však měl někoho pozvat, proč by měl se měl přijít najíst právě k nám, pak bych ho nelákal na žádnou specialitu šéfkuchaře, ani na nic konkrétního. Sto lidí, sto chutí, nemůžete se zavděčit všem. Určitě bych ho ale ujistil, že dostane kvalitní pokrm z kvalitních surovin. Bohužel ale musím přiznat, že já už sám skoro nevařím. Mým hlavním úkolem je organizace práce pro dvě desítky podřízených a veškeré papírování okolo toho. Tak, aby vše klapalo od rána do večera – připravujeme vše od snídaní přes obědy až po večerní rauty nebo plesy. O to víc a raději vařím doma, tím spíš, že máme miminko, a manželka tak bojuje s časem. A nějaký kuchařský trik? Když svíčková, tak bez mouky. Jen hodně zeleniny, jejíž chuť pak lépe vynikne.

Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání

Regionální mutace| Lidové noviny - Brno