Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

POSLEDNÍ VEČEŘE

Česko

Jaké jídlo byste si dala, kdyby bylo vaše poslední?

Doufám, že až budu muset odejít z tohoto světa, bude jaro. K poslední večeři bych si totiž nejradši dala plný talíř lehce opečených chřestových nožiček tenkých jako prst, které bych namáčela ve vajíčku naměkko. Chřest prosím zelený a z Anglie, vejce od šťastné slepice z volného výběhu. Vajíčka bych si posypala špetkou anglické soli Maldon a pokapala španělským olivovým olejem Arbequina. K tomu bych si dala misku rýže basmati a vše zapila lahví Vermentina z Ligurie. Na závěr bych si pochutnala na pár bílých broskvích ještě teplých ze sluníčka. Ty ale rostou až na konci léta, takže to vypadá, že bych tu poslední večeři musela pořádně protáhnout…

O autorovi| Sofia Azis, šéfkuchařka pražské restaurace Angel

Autor:
Témata: Anglie, Ligurie