Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

'Borat' si zahraje Freddieho Mercuryho. Přeje si ho kapela Queen

Kultura

  15:12
LONDÝN - Herec Sascha Baron Cohen (alias Borat alias Ali G alias Brüno) si opět zahraje roli zpěváka. Tentokrát jím ale bude sám frontman kapely Queen Freddie Mercury.

Borat v akci. foto: ČTK

Britské BBC to potvrdil kytarista Brian May. "Máme Sachu Barona Cohena, což bude pravděpodobně pro hodně lidí šok, ale už s námi jednal delší dobu," vysvětlil May.

Filmový scénář už připravuje Peter Morgan, který stojí například za snímkem Duel Frost/Nixon nominovaným na Oscara za scénář. Točit se začne příští rok a zmapovat chce cestu kapely Queen ke slávě, vrcholící koncertem Live Aid v roce 1985.

"Myslím, že se pokusíme do filmu pokud možno nezasahovat," podotkl May. Společně s bubeníkem Rogerem Taylorem ale budou dohlížet na jejich hudbu ve filmu.

"Freddie Mercury byl hrozně inspirující. Se Sachou v hlavní roli, Peterovým scénářem a podporou Queen máme dokonalou kombinaci pro vyprávění pravdivého příběhu jejich úspěchu," míní Graham King z GK Films, která se podílí na produkci.

Pro Cohena je to tak další zajímavá herecká příležitost. Divákům se nejprve předvedl coby rapper Ali G, poté coby kazachstánský televizní reportér Borat a posledně v roli rakouského módního reportéra Brüna.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!