Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Bratrstvo neohrožených bude pokračovat. Cenami ověnčený seriál od HBO převezme Apple

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Válečná minisérie Bratrstvo neohrožených televize HBO byla dlouhou dobu kriticky nejlépe hodnoceným seriálem na světě. Seriál se dočkal volného pokračování v podobě neméně úspěšného seriálu Pacifik. Na úspěch obou se pokusí navázat společnost Apple. Ke spolupráci si přizvala i původní producenty - Stevena Spielberga a Toma Hankse.

Minisérie Bratrstvo neohrožených (2001). Producenti: Steven Spielberg a Tom Hanks. foto: HBO

Server Deadline přinesl informace o tom, že chystaná minisérie by měla mít okolo osmi hodin a stát ohromných 200 milionů dolarů. Děj bude o letcích z amerických bombardérů, čemuž nasvědčuje i zdrojový materiál, kniha  Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought The Air War Against Nazi Germany (česky vyšla pod názvem Vládcové nebes, 2013, nakladatelství Computer Press) spisovatele Donalda L. Millera

Minisérie Bratrstvo neohrožených (2001). Producenti: Steven Spielberg a Tom...
Minisérie Bratrstvo neohrožených (2001). Producenti: Steven Spielberg a Tom...

Hlavními postavami budou členové Osmé letecké armády, které se přezdívalo Mocná osmá. Ti měli tu „čest“, že mohli bombardovat cíle přímo uprostřed Německa.  

Přesun „do vzduchu“ se jeví jako logický krok.  Bratrstvo neohrožených se věnovalo standardní armádě Spojených států, Pacifik se zaměřil na „mariňáky“. Oba dva původní seriály ale byly pro HBO ohromným úspěchem. dohromady získaly 43 nominací na televizní ceny Emmy, proměnily jich 14. Podle Deadline se nového seriálu měla také původně chopit HBO, ale nakonec projekt pro finanční náročnost přepustila Applu.

Apple si na konkurenci chystá velmi těžký kalibr. Společnost minulý týden například oznámila, že podepisuje exkluzivní několikaletou smlouvu s režisérem Alfonsem Cuarónem. Trojnásobně oscarový filmař na sebe v poslední době upozornil hlavně černobílou Romou

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!