Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Charles Aznavour se ve svých 93 letech vrátí koncertovat do Prahy

Kultura

  17:15
Legendární arménsko-francouzský šansoniér, zpěvák, hudebník a herec Charles Aznavour se po dvou letech vrátí do Prahy. 16. března vystoupí ještě jednou v pražském Kongresovém centru s programem složeným z nejznámějších písní své hudební kariéry.

Charles Aznavour foto: Febiofest

Svoji formu Charles Aznavour jednoznačně prokázal při nadšeně přijatém koncertu v Praze na jaře 2016, ale i například před několika dny, kdy mu, třiadevadesátiletému, nadšeně tleskali posluchači ve vídeňské Stadthalle za jeho bravurní výkon plný energie. Aznavour dodnes dokáže z jeviště nepřetržitě hodinu a půl bavit i dojímat svoje fanoušky.

Charles Aznavour je jednou z největších žijících osobností světové hudby, zpívá v osmi jazycích, za svou osmdesátiletou kariéru složil přes tisíc písní, nahrál desítky alb, jichž prodal přes 100 milionů kusů. Je označován za „nového romantika“, „Napoleona šansonu“, „francouzského Franka Sinatru“, nebo „malého muže se smutnýma očima.

Charles Aznavour spolupracoval s mnoha mezinárodními hudebními hvězdami, jako jsou či byli například Edith Piaf, Frank Sinatra, Elton John nebo třeba zpěvačka Zaz. Letos v srpnu dostal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Předprodej vstupenek v cenách od 1 990 Kč do 7 990 Kč začne 21. prosince v 9 hodin exkluzivně v síti Ticketportal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!