Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Faith No More budou hlavní hvězdou Rock for People

Kultura

  16:00
PRAHA - Kalifornská kapela Faith No More bude hlavní hvězdou hudebního festivalu Rock for People, který se v Hradci Králové uskuteční od 3. do 6. července.

Z pražského koncertu Faith No More v roce 2009 foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Kalifornská kapela Faith No More hrající směs rocku, jazzu, hip-hopu a punku v hradeckém Festivalparku doplní další hosty 18. ročníku festivalu Rock for People, mezi které patří skupiny The Prodigy, Skrillex, Orbital nebo Franz Ferdinand.

Faith No More patří k nejvýznamnějším hudebním formacím 80. a 90. let. Ve své tvorbě míchají metal s hymnickým rockem i melodickým popem. Jejich hity jako Epic, Midlife Crisis, Everything's Ruined, King for a Day, Ashes to Ashes nebo Digging The Grave si oblíbila celá generace příznivců alternativního rocku.

Masaryk na obalu alba

Americká kapela má také zvláštní vztah k Česku. To dokázala během vystoupení na začátku 90. let minulého století na pražském Strahově v roli předskokanů tehdy slavných Guns N'Roses nebo jako host rockového festivalu v Trutnově. Například v roce 1997 na svém zatím posledním řadovém albu Album of the Year použili na obalu fotografii s prvním československým prezidentem Tomášem Garriguem Masarykem.

Obal alba Album of the Year skupiny Faith No More

Zpěvák Mike Patton již na Rock for People vystoupil v roce 2001, když ještě do Českého Brodu přijel se svým projektem Fantomas.

Na letošním Rock for People dále vystoupí američtí punkeři Flogging Molly, propagátor electro-hopu Example nebo ikony kytarového indie rocku Two Door Cinema Club. Mezi potvrzené interprety patří ještě zpěvák, kytarista a textař Pete Doherty s kapelou The Libertines a britská kytarová skupina The Kooks. Na festival se vrátí Enter Shikari a The Subways. Úplný seznam účastníků festivalu by měl čítat asi čtyři desítky zahraničních kapel.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...