Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

‚Jsem z toho hodně smutný.‘ Zpěvák Elton John je přesvědčen o tom, že se Lví král nepovedl

Kultura

  17:00
Britský hudebník Elton John v rozhovoru přiznal, že se mu nový Lví král nelíbil. Tvůrci podle něj pokazili hudební doprovod. Zpěvák si navíc při práci na filmu nepřipadal vítaný. John se podílel už na animovaném Lvím královi z roku 1994.

Záběry z nového animovaného snímku Lví král (2019). foto: Disney via ČTK/AP

„Nová verze Lvího krále pro mě byla ohromným zklamáním. Jsem přesvědčen o tom, že tvůrci úplně pokazili hudbu, prohlásil hudebník v rozhovoru s britským magazínem GQ. „Muzika byla obrovskou součástí původního filmu. Muzika v tom novém neměla zdaleka takový dopad. Všechna radost i magie byly pryč,“ dodal. 

Záběry z nového animovaného snímku Lví král (2019).
Záběry z nového animovaného snímku Lví král (2019).

Elton John pomáhal skládat hudební doprovod (soundtrack) k dnes již klasickému Lvímu králi z roku 1994. John je podepsán pod někomika písněmi včetně Can You Feel The Love Tonight?, Hakuna Matata a Circle of Life. Za poslední dvě jmenované získal i nominace na Oscara. 

Nový film je význačný tím, že hlasy postavám propůjčili hudební hvězdy včetně Donalda Glovera (vystupujícího pod jménem Childish Gambino) a Beyoncé. Právě Beyoncé nakonec nahrála i album Gift, které se Lvím králem inspiruje. 

„Ten nový soundtrack zmizel z hudebních žebříčků ohromnou rychlostí, ačkoliv film samotný byl kasovním úspěchem,“ pokračoval John. „Přál bych si, aby mě do toho projektu zapojili více, ale tvůrčí vize a samotná muziky byly od tentokrát jiné. Nepřipadal jsem si vítaný a nikdo se mnou nejednal s respektem. Jsem z toho hodně smutný,“ dodal. 

Elton John je v novém filmu autorem písně Never Too Late. Zároveň je spoluautorem skladby Spirit, kterou ve filmu zpívá Beyoncé.  

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...