Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Místo N´Doura se do Ostravy chystá Keita

Colours of Ostrava

  18:11
OSTRAVA - Jedna z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava, senegalský zpěvák Youssou N´Dour, do Ostravy letos nepřijede. Místo něj vystoupí malijský zpěvák Salif Keita. Dnes to oznámila ředitelka festivalu Zlata Holušová. Keita se na festival vrací po šesti letech.

Salif Keita z Mali foto: Reprofoto

Youssou N´Dour ze zdravotních důvodů zrušil část evropského turné, v jehož rámci měl zahrát i na festivalu Colours of Ostrava. "Když nám přišla tato zpráva, zastavilo se nám téměř srdce - měsíc před festivalem u takového hudebníka, o kterého jsme se snažili dlouhá léta, to je velká rána," řekla Holušová.

Podle ní se Keitu, který v současnosti vůbec nevystupuje, podařilo pořadatelům přesvědčit i s přímluvou omluveného senegalského umělce. "Za tuto změnu se všem fanouškům omlouváme, budeme se určitě snažit příští rok Youssou N´Doura přivézt," doplnila Holušová.

Festival se uskuteční od 14. do 17. července. Zahrají na něm irští Clannad, Public Image Ltd. s bývalým zpěvákem Sex Pistols Johnem Lydonem a celý program zahájí dvouhodinový souboj balkánských dechovek Fanfare Ciocarlia a Boban i Marko Maković Orkestar. Hlavní hvězdou by pak měl být Nick Cave s projektem Grindermanem.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...