Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Obsazení nových Star Wars potvrzeno: vrací se Ford, Hamill i Fisherová

Kultura

  14:00
Tvůrci dalšího pokračování filmové sci-fi ságy Hvězdné války, tentokrát s názvem Star Wars: Epizoda VII, odhalili herecké obsazení snímku. Podle agentury Reuters se na plátna kin vrátí hvězdy předchozích dílů Harrison Ford, Carrie Fisherová a Mark Hamill.

Carrie Fisherová, představitelka princezny Leiy foto: Reprofoto

Film, jehož režie se ujal J. J. Abrams, se začne natáčet již v květnu ve studiích Pinewood nedaleko Londýna. Premiéru bude mít příští rok 18. prosince. Děj se prý bude odehrávat zhruba 30 let po událostech filmu Epizoda VI: Návrat Jediho z roku 1983.

Ford, Fisherová a Hamill pravděpodobně ztvární postavy, které si zahráli již v dřívějších dílech série, tedy Hana Sola, princeznu Leiu a Luka Skywalkera. Mimo nich na své předchozí role navážou také Peter Mayhew coby chlupatý přítel Hana Sola Žvejkal (Chewbacca) a Anthony Daniels s Kennym Bakerem jako nerozluční roboti C-3PO a R2-D2.

ČTĚTE TAKÉ

Novými tvářemi budou herci Andy Serkis známý ztvárněním postavy hobita Gluma v trilogiích Pán prstenů a Hobit, Oscar Isaac, který se nedávno proslavil hlavní rolí ve filmu V nitru Llewyna Davise, a dokonce i slavný švédský umělec Max von Sydow. Potvrdily se také spekulace, že hlavní zápornou roli na sebe vezme americký herec Adam Driver. Dalšími mladými talenty, které se ve filmu objeví v zatím neodtajněných rolích, budou Domhnall Gleeson, John Boyega a Daisy Ridleyová.

Hvězdné války III: Pomsta Sithů. Zasedání Rady rytířů řádu Jedi.

"Je to vzrušující a surreální zároveň vidět ty úžasné herce z původních dílů a nové talenty, jak spolupracují ve snaze ještě jednou oživit svět Hvězdných válek," řekl režisér filmu Abrams.

Producentem chystaného filmu je společnost Disney, která v roce 2012 koupila firmu Lucasfilm vlastnící autorská práva na Star Wars. Zaplatila za ni více než čtyři miliardy dolarů (asi 80 miliard Kč). Oznámila přitom, že se chystá natočit další tři filmy této populární sci-fi série.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...