Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Stíny promlčených vražd. V novém filmu Roberta Sedláčka si zahraje Vilma Cibulková a Karel Roden

Snímek Promlčeno (2020). Režie: Robert Sedláček. foto: DonArt - Johana Střížková

PRAHA - Jak dopadá tíha nevyřešených zločinů na pozůstalé obětí? Je silnější pomsta nebo odpuštění? Na tyto i další otázky odpoví drama Promlčeno. Do kin se dostane na začátku roku 2021.
  16:30

Velkým tahákem nového filmu je Vilma Cibulková v hlavní roli. Herečka si totiž všechny filmové role pečlivě vybírá: „Považuji scénář k tomuto filmu za velmi silnou látku, téma je totiž nadmíru závažné a režisér Robert Sedláček je báječný. Tyhle tři aspekty mě inspirovaly k tomu, abych nabídku okamžitě přijala,“ říká. 

Snímek Promlčeno (2020). Režie: Robert Sedláček.
Snímek Promlčeno (2020). Režie: Robert Sedláček.

Do klíčové scény filmu, byla připsána role, kterou si zahraje Eva Decastelo po boku Karla Rodena. ,,Karel Roden je pro mě jeden z nejlepších českých herců a zahrát si s ním je velkou ctí. Doufám, že tam budu mít málo textu, protože představa, že něco zkazím před Karlem Rodenem, je pro mě smrtelná,“ říká natěšená Eva Decastelo.

V hlavní roli se představí Karel Roden a jeho filmovými kolegy budou Igor Bareš, Vilma Cibulková, Vladimír Kratina, Barbora Bočková, Eva Decastelo, Denisa Barešová, Karel Jirák, Michal Dalecký, Ernesto Čekan, Michal Holán nebo karikaturista Tomáš Břínek (TMBK).