Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Ujíst se k smrti. Brendan Fraser si zahraje nejtlustšího muže na světě

Kultura

  5:00
LOS ANGELES - Režisér Darren Aronofsky připravuje film Velryba (Whale). V něm si herec Brendan Fraser zahraje Charlieho, morbidně obézního samotáře.

Brendan Fraser ve filmu Mumie (1999). foto: DISNEY

Charlie žije v americkém státě Idaho. Své dny tráví jedením a poleháváním v posteli, ze které se už téměř nemůže zvednout. Dříve ale takový nebyl. Začal se přejídat ve chvíli, kdy mu jeho milenec utekl za jiným mužem. Vytáhnout ze začarovaného kruhu ho může nejspíš jen jeho dlouho odloučená dcera.

Brendan Fraser v seriálu Doom Patrol (2019).
Brendan Fraser jako Král džungle (1997).

Velryba vznikla původně jako divadelní hra na Broadwayi. Její autor  Samuel D. Hunter za ni získal celou řadu cen. Bude to právě on, kdo také napíše scénář filmové adaptace. 

„Tahle adaptace je pro mě produkt lásky,“ nechal se slyšet Hunter. „Je to velmi osobní příběh a jsem rád, že se dostane k širšímu publiku. Jsem fanouškem Aronofského již od chvíle, kdy jsem na studiích viděl Rekviem za sen,“ dodal. 

Darren Aronofsky je oceňovaným režisérem velmi osobitých filmů. Kromě již zmíněného Rekviemu za sen (2000) má na kontě například filmy Černá labuť (2010) nebo Fontána (2006). Jeho Wrestler si v roce 2008 odnesl hlavní filmovou cenu z festivalu v Benátkách. 

Brendan Fraser se dočkal největší slávy na přelomu tisíciletí ve filmech jako Král džungle (1997) nebo Mumie (2000). Na ty už se mu nikdy nepodařilo pořádně navázat. Velryba by mohla být návratem na výslunní.