Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

V rytmické ča-če chyběl samotný tanec. Ve StarDance skončil Dalibor Gondík

Kultura

  5:00
Šestý díl soutěže StarDance, šest zbývajících párů. Králem a královnou večera věnovaného čače a waltzu byl pár Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková, kteří si vytančili první letošní absolutní bodové hodnocení od poroty. Soutěž naopak skončila pro Dalibora Gondíka a Alici Stodůlkovou, kteří svou ča-čou diváky neohromili.

Dalibor Gondík a Alice Stodůlková. 6. večer soutěže StarDance. foto: Česká televize

Vášnivá rumba či rychlejší quick step. Komu to ve StarDance nejvíce slušelo?

Nejlepší výkon večera předvedl suverénně Jiří Dvořák se svou partnerkou Lenkou Norou Nádvorkovou. Jejich waltz ohromil porotu a oni si odnesli první plné bodové hodnocení v letošní sérii. „Podáváte nejstabilnější výkon, a to je velká hodnota,“ ocenil Dvořáka porotce Radek Balaš. Porotce Václav Kuneš zase pochválil Návorkovou, že musí být opravdu skvělá trenérka tance.

Výborný výkon předvedl i pár Veronika Arichteva a Michal Necpál. Jejich walztu nechyběl náboj a Arichteva při jedné zvedačce omylem ukázala více, než by se na mládeži přístupný pořad slušelo. Vtipy si neodpustil Marek Eben ani členové poroty. „Začátek byl krásný, ale pak jste nasadila kamennou tvář. Za ukázání něčeho víc ale dávám jeden bod navíc,“ zažertoval porotce Zdeněk Chlopčík. Vytančili si 34 bodů. Na stejné skóre dosáhli i David Svoboda a Veronika Lálová se svou ča-čou. Porota ocenila jejich výkon, ale vytkla mírné chyby v choreografii. 

Taneční páry. 6. večer soutěže StarDance.
Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková. 6. večer soutěže StarDance.

Nejhůře hodnocený tanec byl ten od Pavly Tomicové a Marka Dědíka. „Nebyl to jeden z nejlepších tanců, popletla jste kroky,“ posteskla si porotkyně Tatiana Drexler. Vyřazeni ale nakonec byli Dalibor Gondík a Alice Stodůlková, ačkoliv na body skončili až předposlední.  „Bylo to příliš nacvičené, nebyl tam tanec,“ myslel si o jejich výkonu Radek Balaš. 

Na diváky tentokrát čekalo i jedno ozvláštnění -  stálici StarDance, Orchestr Moondance Orchestra Martina Kumžáka, na začátku večera vystřídala vokální skupina Skety. Ta předvedla a cappella verze světových hitů a dokázala, že jen silou lidských hlasů se dá vystřihnout muzika, která sedne i k rytmické ča-če. 

6. večer StarDance 2018 - seřazeno podle bodů od porotců

Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková - ča-ča - 40 bodů
Veronika Arichteva a Michal Necpál - waltz - 34 bodů
David Svoboda a Veronika Lálová - ča-ča - 34 bodů
Daniela Pisařovicová a Michal Mládek - waltz - 30 bodů
Dalibor Gondík a Alice Stodůlková - ča-ča - 27 bodů - VYŘAZENI
Pavla Tomicová a Marek Dědík - waltz - 24 bodů