Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Alexandrovci dnes pobaví i Prahu

Kultura

  11:25
PRAHA - Dnes v Praze vystoupí Alexandrovci, populární ruský sbor. Po Jihlavě a Karlových Varech se chystají i do ardubi, Olomouce a Ostravy.

Alexandrovci (Jihlava 2009) foto: Pavlíček LubošČTK

Legendární soubor Alexandrovci byl založen v roce 1928 a za dobu své existence se proslavil po celém světě. Několikrát navštívil také Českou republiku. Profesionální pěvecké, hudební a taneční výkony jsou spojeny s jedinečnou choreografií, který nemůže napodobit žádné jiné hudební těleso. Nikdy nepoužívají playback a tanečníci na pódiu předvádějí téměř akrobatické výkony.

Kalinka

I letos se fanoušci můžou těšit na osvědčené hity. Alexandrovci nemají na repertoáru jenom vojenské, vlastenecké písně a pochody. Ze zásoby více jak tisíce naučených písní mohou předvést i operní árie, jazz, populární hity.

Úvodní koncert českého turné ruského armádního souboru Alexandrovci v Jihlavě 13. června sledovalo okolo sedmi tisíc diváků. Na Horáckém zimním stadionu se publiku představilo přes 140 hudebníků, zpěváků a tanečníků, kteří nabídli i osvědčené hity Kaťuša a Kalinka.

Zbývající zastávky turné:
16.6. TESLA ARÉNA Praha
17.6. ČEZ ARÉNA Pardubice
18.6. ZS HC Olomouc
19.6. ČEZ ARÉNA Ostrava

Kaťuša

Autoři:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...