Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Archeolog se odkládá. Na nového Indiana Jonese si fanoušci počkají ještě téměř rok

Nesmrtelný hrdina Dr. Henry Walton „Indiana“ Jones jr.. foto: Lucasfilm

Nové dobrodružství legendárního archeologa a dobyvatele prastarých hrobek Indiana Jonese (Harrison Ford) se odkládá o 11 měsíců. Fanoušci se filmu dočkají až v létě 2023. To bude představiteli hlavní role kulatých 80 let.
  16:00

O pátém „Indym“ se mluvilo takřka již od premiéry čtvrtého dílu v roce 2008. Když pak v roce 2012 koupila studio LucasArts společnost Disney, fanoušci se domnívali, že to pro oblíbenou značku znamená znovuzrození. Ačkoli pro frančízy jako Star Wars to rozhodně platilo, Indiana Jones jako kdyby se ztratil někde na cestě. 

Indiana Jones a království křišťálové lebky
Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989).

První důkazy o tom, že Disney skutečně po dlouhých letech pokračování chystá, se objevily až letos na přelomu května a června. Snímky z utajovaného natáčení zveřejnil na sociální síti Reddit uživatel s přezdívkou Switzerland_Forever. První ze dvou fotografií sice nabídla nic neříkající pohled na techniku a moře, druhá ale zobrazuje filmaři postavené trosky hradu.

Ačkoliv novinka měla do kin jít v létě příštího roku, Disney oznámil, že ji posouvá o jedenáct měsíců. Novým datem je 30. červen 2023. 

Každý díl oblíbené filmové ságy sleduje titulního hrdinu, jak pátrá po nějakém starověkém a velmi mocném artefaktu. Ačkoli žádné podrobnosti o novince známé nejsou, pravděpodobně nebude výjimkou z pravidla.

Známe ale obsazení. Kromě Harrisona Forda v titulní roli nový snímek nabídne i Phoebe Waller-Bridgeovou (seriál Potvora), Boyd Holbrooka (seriál Narcos) a Mads Mikkelsen (Chlast, seriál Hanibal). Noinku nebude režírovat Steven Spielberg, jak se dlouho předpokládalo, ale režisér James Mangold (Logan, Le Mans ´66).

Jen malé srovnání - Harrisonu Fordovi je letos 79 let. Seanovi Connerymu bylo v době, kdy hrál Indyho otce ve filmu Indiana Jones a Poslední křížová výprava, jen 69 let

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč