Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Nový Indiana Jones přijde do kin v roce 2019. Harrisonu Fordovi bude 76 let

Kultura

  10:04
Potvrzeno: Harrison Ford se vrátí jako Indiana Jones v pátém filmu o tomto legendárním hrdinovi. Film bude stejně jako předchozí režírovat Steven Spielberg v produkci George Lucase. Datum premiéry tvůrci stanovili na 19. června 2019, jedenáct let po posledním dílu volné série Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) a třicet sedm let po prvním filmu Dobyvatelé ztracené archy.

Harrison Ford. foto: Reuters

Steven Spielberg vyvrátil fámy, že se chystá obsadit mladšího herce. V této souvislosti se mluvilo zejména o Chrisi Prattovi, známém například ze Strážce Galaxií nebo Jurského světa a spekulovalo se i o tom, že Fordovu roli by mohl převzít Shia LaBeouf, který v zatím posledním díle ztvárnil archeologova syna. Spielberg ale prohlásil, že pokud by Harrison Ford nesouhlasil s natáčením, projekt by byl ukončen.

Dobyvatelé ztracené archy - první dobrodružství Indiana Jonese.

Indiana Jones bude tedy opět Harrison Ford, kterému v době přemiéry bude 76 let. Pro herce to nebude jediný filmový návrat - nedávno slavil úspěch s novou epizodou série Star Wars, která zaznamenala enormní divácký úspěch a Fordovi vynesla přední pozici na seznamu nejlépe placených hvězd loňského roku. A čeká na něj i další návrat do minulosti - příští ro se chystá pokračování kultovního sci-fi filmu Blade Runner, kde si Ford po více než 30 letech zopakuje roli policisty Ricka Deckarda.

“Indiana Jones je jedním z největších hrdinů filmové historie a my se nemůžeme dočkat, až ho přivedem na plátno v roce 2019. Je to výjimečné mít takovou skvělou kombinaci režiséra, producentů, herce, a role,“ prohlásil šéf Disney studia Alan Horn.

Producentky se bude na filmu podílet Kathleen Kennedy a George Lucas, který je duchovním otcem postavy.

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...