Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bizarní příběh občas vázne

Když měla v roce 2001 v Dejvickém divadle premiéru dramatická prvotina Petra Zelenky Příběhy obyčejného šílenství, způsobila ve světě divadelním obdobnou senzaci jako jeho Knoflíkáři a Samotáři na poli filmovém.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TheBusDriver

14. 12. 2005 20:21
Teremin
Pro mě hra neztrácela tempo v druhé části, pan Zelenka spíš pointuje každou zásadnější událost, více silnějších motivů, které gradují v poslední, generální, často vše vysvětlující. Právě tyhle špičky pocitově drobí děj. Perfektně fungovaly v Knoflíkářích, které byly složeny s osudů, povídek, které ústily do jednoho finále. V téhle hře je děj jednotnější, drží linii a proto jsou vrcholy jednotlivých obrazů méně výrazné pro závěrečnou gradaci, která jakoby samozřejmě vyplývala a byla čekaná, jasná dřív, než je potřeba.
Hra je výborná, herecky skvělá, bude zajímavé první dojmy konfrontovat s dvacátou-padesátou reprízou, může být jen lepší.
Okamžiky "hraní" na tereminvox jsou nezapomenutelné.
0 0
možnosti

Radko Beneš

9. 2. 2006 12:29
Re: Teremin
Nevím, kolikátou reprízu jsem měl možnost 7.2.2006 shlédnout, ale mohu říci jenom jedno, hra a výkony hlavních protagonistů byly skvělé a z divadla jsem si odnesl výtečný zážitek. A myslím, že toho večera jsem nebyl sám.
0 0
možnosti