Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Britové Dreadzone jsou zpátky; vystoupí v Mariánských Lázních

Kultura

  11:48
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ - Britové Dreadzone si vybrali jedinou českou zastávku na evropském turné – Mariánské Lázně. Na pódiu nebude chybět ani proslulý reggae zpěvák Earl 16, který je již nedílnou součástí kapely.

Dreadzone foto: Reprofoto

Koncert anglické kapely, která se pohybuje mezi žánry jako dub, rock, reggae a svým projevem připomíná třeba Asian Dub Foundation, je naplánován na 23. září v klubu Na Rampě. Akce začne ve 20 hodin a kromě Dreadzone vystoupí v roli předskokanů karlovarští Zajíc Company. O afterparty se postará rezidentní DJ pražského Gross Clubu Mikkim.

Dreadzone, které si české publikum oblíbilo díky vystoupením na tuzemských festivalech, se vydávají na podzim na klubovou koncertní šňůru do Rakouska, Polska, Belgie, Maďarska, Chorvatska, Slovinska a Česka. Kapela chystá vydání dalšího alba. Na zářijovém koncertě již bude hrát nový singl Beyond a Rock.

Kapela Dreadzone za svou kariéru vydala již šest alb. V současnosti vystupují ve složení Greg Dread (bicí, autor většiny skladeb a zakladatel kapely), Leo Williams (basová kytara), MC Spee (zpěv), Earl 16 (zpěv), Chris Compton (elektrická kytara) a Chris Oldfield (klávesy, samply).

Předkapelou Dreadzone budou electro-rockoví Zajíc Company, hudební těleso z Karlovarského Kraje, které brázdí vody české hudební scény již řádku let. Návštěvníci koncertu Dreadzone se mohou těšit na zábavu až do ranních hodin. O tu se postará DJ Mikkim svým energickým setem, plným reggae, dubu i drum'n'bassu.

Autoři:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...