Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kultura

HBO ovládlo nominace na Emmy, nejvíce jich získal seriál Boj o moc

Ze seriálu Boj o moc foto: HBO

Nejvíce nominací na americkou televizní cenu Emmy získal seriál Boj o moc, následovaný dobrodružným akčním snímkem The Last of Us a komediálním dramatem Bílý lotos. Dohromady seriály z dílny HBO získaly 74 nominací.
  10:54

Mezi nominanty za nejlepší herecký výkon jsou mimo jiné Jenna Ortegová, Jennifer Coolidgeová či Pedro Pascal.

V kategorii nejlepší komediální seriál se o cenu budou ucházet snímky Ted Lasso, Medvěd či Základka Willarda Abbotta. V kategorií nejlepší drama jsou nominovány mimo jiné seriály Koruna o britské královské rodině či Rod Draka, prequel Hry o trůny.

Zda se letošní předávání cen 18. září uskuteční podle plánu nicméně vzhledem k pokračující stávce hollywoodských scénáristů není jasné. Stávka začala v květnu poté, co se scénáristé s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek a dalších zárukách.

Televizní akademie a vysílací stanice Fox podle časopisu Variety jednají o tom, zda ceremoniál přesunout na listopad nebo dokonce na leden.

Filmový průmysl čeká, zda se tento týden ke stávce scénáristů připojí herecké odbory, což by fakticky zastavilo všechny významné hollywoodské akce.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...