Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Česká televize odkládá premiéru krimi seriálu, střílí se v něm ve škole

Jiří Vyorálek a Petra Špalková při natáčení druhé řady seriálu Stíny v mlze foto: ČT

Česká televize s ohledem na tragickou střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy odkládá vysílání druhé řady kriminálního seriálu Stíny v mlze. V jednom z dílů se totiž střílí ve škole. Televize o tom v neděli informovala v tiskové zprávě. O premiérové díly diváci nepřijdou, televize je odvysílá později.
  11:40

První z dvanácti epizod druhé řady seriálu od režiséra Radima Špačka Stíny v mlze měla Česká televize původně odvysílat v pondělí večer. Diváci ale nejprve uvidí reprízu první řady. Televize se rozhodla premiéru odložit, kvůli tomu, že se v jednom z dílů střílí ve škole.

Programový ředitel Milan Fridrich vysvětlil, že musí vysílání posunout na základě celospolečenské situace. „Zásadním důvodem programové změny byl obsah třetí epizody, ve které dojde ke střelbě na základní škole,“ uvedl.

„I přes to, že byly scénáře pro druhou řadu dokončeny už v roce 2022, inkriminované scény natočili filmaři na jaře loňského roku a jedná se o fiktivní příběh, tak Česká televize považuje uvedení druhé řady v současné době za nevhodné,“ dodal.

Prosincová střelba na FF UK měla 14 obětí. Dalších 25 lidí potřebovalo akutní péči lékařů.

Autoři: ,