Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Čeští divadelníci sklidili potlesk v New Yorku

Kultura

  17:40
NEW YORK/PRAHA - České soubory 420people, Tantehorse, Lenka Vágnerová & Company, královéhradecký Drak, pražská Archa a Opera Moderne se od 11. do 15. ledna účastnili nejvýznamnějšího světového veletrhu scénických umění APAP|NYC.

Z představení souboru 420 People foto: 420 People - Joris Jan Bos

"Naše prezentace, kterou koordinovala Česká centra, se setkala se zájmem náročného newyorského publika včetně odborné veřejnosti. To zaplnilo divadelní sál České národní budovy na manhattanské Upper East Side do posledního místa a všechna vystoupení odměnilo nadšeným potleskem," oznámila Petra Jungwirthová z ústředí Českých center v Praze.

"Ty čtyři hodiny možná znamenaly pro mezinárodní prezentaci českého divadla a tance více, než dvě sezony odehrané v Praze. Každý z účastníků navázal řadu kontaktů a dokonce byly dohodnuty konkrétní termíny zahraničních vystoupení," komentoval to ředitel divadla Archa Ondřej Hrab.

Na prestižním veletrhu APAP|NYC se každoročně setkávají přední osobnosti, soubory, organizátoři i další aktéři kulturního průmyslu celého světa. Česká republika se představila ve vlastním stánku i formou jednodenní ukázky v České národní budově.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....