Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Chrám moderního umění

Jakmile potenciální návštěvník severošpanělského Bilbaa opustí dálnici a začne se „spouštět“ dolů k městu, naskytne se mu impozantní pohled: spatří monumentální budovu Guggenheimova muzea.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bidlo

20. 10. 2008 20:31
Nemají v čele Hlupáka, co štve proti moderní architektuře!

PS ...... to se jim to pak moderně staví!!Rv;-D

0 0
možnosti

pribram

20. 10. 2008 13:45
pravda

Autor ma pravdu, presne takhle to zafungovalo na me pred nekolika lety, kdy jsem se jel do Bilbaa podivat - hlavne kvuli teto stavbe.

0 0
možnosti

F. Adamec

20. 10. 2008 9:57
Pomniky rasismu a komunismu 1948-1968-2008

Havlova a Kaplickeho komunisticka chobotnice Stb a KGB prezentovala kulturu bolsheviku, nahradu pomniku Stalina nad Prahou. Misto hledala nejen v Praze a Budejicich, v kasarnach, po Humanitarnim bombardovani Evropy a Kavkazu. Kasarna vytunelovala spolecnost KSC-ODS-Stb-VKR. Zastupuje ji RNDr. Vladimir Kostka. V roce 1986 podplukovník Stb Josef Panacek z Brna - Lesne, Neumann z Prahy, RNDr. Vladimir Kostka, Ing. Jan Strnad (VAAZ), Ing. Josef Dolezal (VAAZ) a Ing. Jindrich Malach (VAAZ-CEZ), bez vzdelani v oboru Jaderne elektrarny, nechali zfalsovat bezpecnostni dokumentaci JE Dukovany, pred spustenim. Malach a jeho komunisti delali odposlechy a analyzy hlasu pracovniku EDU v Brne - Lesne. Kostka delal programy pro vydirani pracovníku EDU. Jeho "analyzy" ovlivnovaly ucelove vyse platu pracovniku EDU. Nahle zemrel Jan Lukavsky z CSKAE, ktery zfalsovanou bezpecnostni dokumentaci EDU schvaloval. Nechali zemrit Ing. Bohumila Vincence, reditele EDU, vyhodil Panacka z EDU. Upozornil nas na to profesor Jaderne bezpecnosti z CVUT z Prahy, inspektor MAAE (IAEA), ktery nam prednasel na VUT V Brne, navstevoval Skolici pracoviste EDU v Brne - Lesne. Panacek, puvodne zednik, vyhrozoval zamestancum EDU, vyslechy u StB v Brne, na Leninove ulici, lidvidaci rodin a ztratou zamestnani. Panacek a Dolezal mne odvezli autem Skoda 1203 k vyslechu do EDU, oba se chlubili. Rok po komunisticke okupaci v srpnu 1968, v srpnu 1969 v Brne, Dolezal velel z tanku svym jednotkam, nechal strilet do protestujicich studentu. Panacek s StB a LM dosud zive studenty nechal pochytat, uveznit a vyslichal je stalinistickym metodami. Ucil se je od sveho velitele Aloise Grebenicka v Uherskem Hradisti a v Hodonine. Po padu zelezne opony RNDr. Vladimir Kostka, kandidoval na reditele JETE, skolil policii CR na http://www.vsers.cz, dle CT. Syn Aloise Grebenicka delal poradce Klausovi v Lanech, dle CT. Jindrich Malach ziskal zakazky od CEZu. Panacek a Dolezal byli vyznamenani, vysokymi funkcemi a duchody.

0 0
možnosti

NNBLNGR

19. 10. 2008 14:21
!

ne tam nesedi primitivni vidlaci, tam sedi blb z proseckyho panelaku a socialistickej bankovni urednicek a jeho kamosi... vysledek je potom jasnej, bohuzel...

0 0
možnosti

grőssling

19. 10. 2008 9:41
A proč by zrovna měla být světová architektura v Praze ???

Víte, že je v Novém Dvoře u Teplé ?

Knihovna Kaplického byl technologický mastodont, za dva tři roky, kdy už měla stát to dojde i Vám.

0 0
možnosti

xy

18. 10. 2008 20:30
Ad Yaroukh

Pokud mezi pražskými radními sedí podobně primitivní vidláci jako Yaroukh, není se čemu divit!

0 0
možnosti

Yaroukh

18. 10. 2008 16:15
Machalický, jak seš na tom s alkoholem?

"Bilbajští radní si na rozdíl od těch pražských prostě dokázali

spočítat..."

Když pomineme fakt, že ten Kapliky smrkanec porušil základní podmínky zadání (nechme tedy stranou i nadstandardní vztahy komise s Kaplikym), mezi tim kosmickym smrkancem a muzeem, o kterém je článek, je rozdíl 2 tříd. Samozřejmě ve prospěch muzea.

Asi si doma věšíš na stěnu mluvící ryby, měňavé obrazy jednorožců se zlatými rohy, k vánocům dáváš blikající půllitry a na mobilu máš místo vyzvánění nějakou "legrační" přisprostlou hlášku. To vůbec nevadí...Naštěstí o knihovně nerozhoduješ! :))

0 0
možnosti