Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Chrám sv. Barbory hostí festival vážné hudby

Kultura

  14:55
PRAHA - Mezinárodní hudební festival Kutná Hora 2011 vstoupil v sobotu do svého 4. ročníku. Zahajovací koncert se uskutečnil v chrámu sv. Barbory, kde se díky speciální zástěně a pódiu podařilo vytvořit prostor odpovídající koncertnímu sálu. Dnes na posluchače čeká dílo Hlas velryby pro tři maskované hráče.

Violoncellista Jiří Bárta, houslista Roman Patočka a Jakub Fišer a violista Karel Untermüllera v chrámu sv. Barbory foto: Reprofoto

První návštěvníky přivítalo Adagio ze Smyčcového kvartetu Samuela Barbera a Stadlerův kvintet W. A. Mozarta v interpretaci violoncellisty Jiřího Bárty, houslistů Romana Patočky a Jakuba Fišera, violisty Karla Untermüllera a francouzského klarinetisty Michela Raisona.

V neděli zaznělo opět v kapli Božího těla Bachovo Umění fugy. Zhostil se ho klavírista Konstatnin Lifschitz, jenž je považovaný za výrazného interpreta díla J. S. Bacha.

Dnes na posluchače čekají díla Alexandra Guilmana Introdukce a Allegro ze Symfonie d moll č. 1, op. 42, Camilla Saint-Säense Le Carnaval des Animaux (Karneval zvířat), George Crumba Vox Balaenae (Hlas velryby pro tři maskované hráče) a Peterise Vasksa Canto di Forza pro varhany.

Festival pokračuje do soboty, více informací a podrobný program je k nalezení na www.mfkh.cz.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!