Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Další návrat, tentokrát do Liberce: Status Quo tam oslaví čtyřicítku

Kultura

  8:28
PRAHA - Nesmrtelní Status Quo se po delší době opět představí českému publiku. Do liberecké Tipsportarény zavítá v rámci svého turné 40 Years of Hits u příležitosti čtyřicetileté hudební existence 2. listopadu.

Status Quo (2008) foto: archiv Birmingham LiveReprofoto

Britská skupina Status Quo, která vznikla v roce 1962, vydala za svou dosavadní kariéru na tři desítky více či méně úspěšných alb a přes sedmdesát singlů, ze nichž se přes dvacet umístilo v Top 10 britského žebříčku. To je řadí mezi celosvětově nejaktivnější hudebníky.

"Pánové, byť ve věku, kdy již někteří pomýšlejí na odpočinek, dávají svým příznivcům stále energií nabité koncerty a znovu a znovu přicházejí s novými písněmi," tvrdí pořadatelé. Hity jako In the Army Now, Face Without a Soul, It's Chtistmas Time, Rock'n'roll, Can't Give You More a další stále znějí z rozhlasových stanic.

Status Quo (Top of the Pops)

Status Quo vydali zatím poslední studiové album, In Search of the Fourth Chord, v roce 2007. Současnými členy kapely Status Quo jsou: Francis Rossi (zpěv, hlavní kytarista), Rick Parfitt (zpěv, kytara), Andy Bown (klávesy, kytara, zpěv, harmonika), John ´Rhino´ Edwards (baskytara, zpěv) a Matt Letley (bicí, perkuse).

Předskokanem Status Quo bude v Liberci Walda Gang. Vstupenky si zájemci mohou zakoupit prostřednictvím předprodejní sítě Ticketpro od 790 (stání), 890 (sezení) do 990 (stání u pódia).

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!