Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Depeche Mode po půl roce znovu ovládnou Prahu, mají vyprodáno

Slovensko

  10:57
PRAHA - Slavná britská kapela Depeche Mode, která patří k největším legendám světové elektronické hudby, se ve čtvrtek opět vrátí před pražské publikum. Po necelých sedmi měsících od vystoupení na vyprodaném fotbalovém stadionu ve vršovickém Edenu se soubor představí v O2 areně.

Koncert Depeche Mode v Praze 25.6.2009. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Podle pořádající agentury Live Nation již příznivci Depeche Mode rovněž předem vykoupili všechny vstupenky na koncert.

Zpěvák Dave Gahan, kytarista Martin Gore a klávesista Andy Fletcher zahrají českým fanouškům stejně jako loni koncem června skladby z nového alba Sounds of the Universe i hity z dřívějších období jejich třicetileté kariéry.

Depeche Mode

Spolu se svými idoly si chtějí čtvrteční koncert vychutnat zejména jejich největší ctitelé, kteří se chystají v určený okamžik rozsvítit světelné tyčinky a na hlavy si nasadí papírové koruny připomínající rekvizitu použitou v jednom z videoklipů kapely. Na pražské vystoupení se chystají i tisícovky příznivců ze Slovenska.

Kultovní skupina Depeche Mode výrazně ovlivnila elektronickou hudbu 80. a 90. let. Kapela se dala dohromady v roce 1980 v anglickém Basildonu a o rok později se jí podařilo prorazit singlem Just Can't Get Enough z alba Speak & Spell. Depeche Mode podle vydavatelství EMI již prodali přes 75 milionů alb.

Mezi nejznámější skladby kapely pojmenované po francouzském módním magazínu patří Walkin In My Shoes, Stripped či Enjoy The Silence. Jako jedna z mála celosvětově významných kapel Depeche Mode hráli v Československu již v roce 1988, v době vlády komunistického režimu.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!