Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Depeche Mode zrušili už čtyři koncerty

Kultura

  19:34
ATHÉNY - Britská skupina Depeche Mode oznámila, že kvůli onemocnění svého sólisty Davea Gahana ruší další čtyři koncerty v Evropě.

Depeche Mode foto: Reprofoto

Nejprve zrušili úterní vystoupení v Aténách poté, co musel být zpěvák Gahan převezen do nemocnice, následně i koncert v Istanbulu. Podle oznámení se nebude konat ani sobotní koncert v Bukurešti a následná vystoupení v Sofii, Bělehradě a Záhřebu, kde měla skupina hrát v pondělí, středu a čtvrtek.

"Dave ještě musí podstoupit testy," uvádí skupina na svých internetových stránkách o zpěvákovi, kterému se před vystoupením v Aténách udělalo špatně a byl převezen do nemocnice. Kapela nevylučuje, že budou dohodnuty nové termíny koncertů.

Dočkáme se jich?
"Je nám velice líto, ale dnešní vystoupení se ruší ... Daveovi Gahanovi se v šatně udělalo zle," uvedli pořadatelé před začátkem koncertu. Také turečtí organizátoři dnes večer oznámili, že museli zrušit čtvrteční koncert skupiny v Istanbulu. Turecká agentura Anadolu napsala, že Gahan pojede na léčení do Spojených států a že tedy mohou být zrušeny i další koncerty kapely, a to v sobotu v Bukurešti a příští týden v pondělí v Sofii.

Depeche Mode jsou jednou z nejúspěšnějších britských elektro-popových kapel. Za téměř 30 let své existence skupina prodala více než 75 milionů desek a získala si miliony fanoušků po celém světě. Dave Gahan je zpěvákem kapely už od dob jejího vzniku na počátku 80. let.

Skupina v dubnu vydala již dvanácté studiové album Sounds of the Universe, které se v Česku již čtvrtý týden drží v čele hitparády nejprodávanějších desek. Nové album mají Depeche Mode představit 25. června na fotbalovém stadionu Slavie v pražském Edenu.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...