Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

DJ a producent Camilo Lara přiváží na Žižkov Mexiko

Kultura

  17:00
PRAHA - V pražském Paláci Akropolis se ve středu 24. října koná mexický večer s hudebním supermanem.

Hudební kouzelník Camilo Lara foto: institutomexicanodelsonido.tv

Pod jménem Mexican Institute of Sound se v Akropoli představí největší hvězda mexické dance music, DJ a producent Camilo Lara s fúzí taneční moderny s tradiční latinskoamerickou hudbou.

Camilo Lara je prý něco jako hudební superman: Přes den šéfuje místní pobočce nahrávací společnosti EMI a v noci se proměňuje v šíleného vědce, který ve své domácí laboratoři plné vinylových desek slepuje z tanečních beatů a hiphopových scratchů a samplů ze stařičkých mexických desek zvukového homunkula.

Čarovné Mexiko

"Svoje švihlé koláže Lara nejdříve jen posílal na kompaktech kamarádům místo vánočních dárků, v roce 2005 se však nechal přesvědčit a připravil regulérní debut projektu Instituto Mexicano del Sonido," uvádějí pořadatelé středečního večera v Akropoli. Album Méjico Máxico udělalo hudebníkovi ve světě jméno a zároveň odstartovalo vlnu zájmu o mexickou elektronickou hudbu.

Mexican Institute Sound je také podepsaný pod remixy pro Placebo či Johnnyho Cashe, podílel se na hudbě k filmovým hitům Mexická jízda či Drsňák a frajer a jeho skladby zní z reklam či počítačových her.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...