Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Dost bylo Antikristů. Trier natočí komedii Nymfomanka

Kultura

  11:22
KODAŇ - Kultovní dánský režisér Lars von Trier krátce před premiérou svého nejnovějšího filmu Melancholia na festivalu v Cannes střádá plány na natočení dalšího díla. Producent ze společnosti Zentropa Peter Aalbäk Jensen podle agentury DPA prozradil, že další "odvážný film" se bude jmenovat Nymfomanka. Bude to prý komedie a na paškál si vezme ženskou sexualitu.

Lars von Trier foto: Reprofoto

Von Triera v nejbližší době čeká premiéra jeho nejnovějšího snímku Melancholia na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. Příběh dvou sester čelících vidině zániku světa bude soutěžit o Zlatou palmu. Už v roce 2000 si von Trier z francouzského letoviska odvezl hlavní trofej za film Tanec v temnotách.

Trailer k filmu Melancholia

Už teď ale činorodý Dán plánuje natočení dalšího filmu. Jensen odmítl prozradit, kdo se v Nymfomance ujme hlavní role. Dánskému deníku Politiken však prozradil, že mu von Trier předestřel hned dva nové projekty a nechal na producentovi, pro který se rozhodne. Jensen se dlouho nerozmýšlel. Druhý film, o jehož natočení von Trier uvažuje, prý pojednává o stáří a nemocech.

Autor: