Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Elektronické brnění od Ministry

Kultura

  15:06aktualizováno  8. srpna 10:36
PRAHA - Tóny obalené řevem kytar a hutné elektroniky roznese na festivalu Love Planet legenda industriálního rocku, američtí Ministry. Skupina už ohlásila, že natočí poslední desku a šmytec! Pokud to není jen komerční strategie, mají posluchači v Česku zřejmě poslední možnost spatřit průkopníky drsného eletronického nářezu.

Frontman skupiny Ministry Al Jourgensen.

Pozor! Každý den soutěž o dva lístky!

Čtěte tento týden pozorně Lidovky.cz. Od pondělí do čtvrtka můžete denně vyhrát dva lístky na Love Planet. Každý den zveřejníme - pokaždé v jinou dobu - soutěžní otázku; vyhraje ten, kdo na ni nejrychleji pošle správnou odpověd na internet@lidovky.cz.

Výherce z úterý: Jan Jelínek

Zakladatel a frontman Al Jourgensen přiveze kapelu, která pro popularizaci tvrdého industriálu udělala více než kdokoli jiný. Navíc i jeho nezaměnitelný hlas a kovbojsko-bikerská image výrazně odlišily Ministry od ostatních, kteří podopný styl muziky prezentovali.

Skupina svůj vrchol zaznamenala v roce 1992 albem Psalm 69. Mezi její největší hity patří Jesus Built My Hotrod, N.W.O. či Just One Fix. Ministry momentálně jedou koncertní šňůru MasterBaTour, která má v rozpisu právě Love Planet. Na pražském výstavišti zahrají 11. srpna 2006.

Zatím jejich poslední album nese název Rio Grande Blood (2006) a vyhraňuje se ostře protibushovsky. "Tahle zkorumpovaná vláda se zdá být mojí múzou. Každej si myslí, že to, co jsem napsal za demokratů, jsou sračky. Tak teda jo, udělám tuhle desku a pak spolu s Georgem Bushem odejdeme ruku v ruce vstříc zapadajícímu slunci," zavtipkoval Jourgensen o připravovaném a zřejmě závěrečném albu kapely s pracovním názvem "The Last Sucker".

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!