Pondělí 27. května 2024, svátek má Valdemar
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Festival Jazz Brno nabídne tři desítky jazzových dýchánků

Kultura

  11:39
BRNO - Průběžný mezinárodní hudební festival Jazz Brno je s podzimem zpět a stejně jako vždy se pořádně rozmáchne: hudební fanoušky čeká celkem třicet večerů (převážně úterky a neděle) v klubu Stará Pekárna.

Eggnoise foto: Reprofoto

Absolvování celé této rozsáhlé koncertní řady, z praktických důvodů však rozdělené do "nedělní" série (čtrnáct koncertů) a "úterní" (šestnáct koncertů) série, snad může nahradit neexistenci stálého jazzového klubu v moravské metropoli, doufají pořadatelé.

Dvanáctý ročník Jazz Brno je pojat kosmopolitně - řada večerů bude patřit zahraničním nebo smíšeným sestavám. Pozornost je opět věnována finančně a dopravně dostupnému jazzu od východních (rozuměj slovenských) sousedů, ale představí i norské, rakouské, francouzské, švýcarské, kubánské, ruské a americké muzikanty.

Na čtrnáct "nedělních" koncertů lze zakoupit permanentní vstupenku za 480 Kč v obvyklých předprodejích, takže každý jazzový večer přijde na pouhých 35 korun. Na šestnáct "úterních" koncertů lze zakoupit permanentní vstupenku za 580 Kč v obvyklých předprodejích, takže večer přijde na 36 korun. Kompletní koncertní řada třiceti večerů festivalu JAZZ BRNO 2008 se dá absolvovat s těmito dvěma permanentkami za 1 060 korun (480 Kč nedělní + 560 Kč úterní abonentka).

Od neděle 22. listopadu až do úterý 1. prosince 2009 bude program festivalově sevřenější: během těchto deseti dnů se uskuteční celkem sedm koncertů, kterými bude vzpomenut Jazztival, akce, která se konávala vždy touto dobou v průběhu 90. let a navrátila kdysi do Brna kvalitní jazzové dění.

Více a celý program: www.jazzdoregionu.cz

Autoři:
Témata: Brno, koncert, Hudba, Jazz, koncert

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!