Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Hradní festival se přesouvá na Švihov

Kultura

  13:53
PRAHA - Druhý ročník letního kulturního festivalu ČESKÉ HRADY.CZ pokračuje tento víkend na vodním hradě Švihov. Točník a Kunětickou horu navštívilo během prvních dvou víkendů devět tisíc lidí. Naposledy festival proběhne na Bezdězu na Liberecku.

Andělé 2005 foto: Alžběta Jungrová, Lidové noviny

Festival se v atypickém prostředí významné historické památky hradu Švihov odehraje poslední červencový víkend. Páteční večer festival zahájí od 20 hodin karnevalový večírek v hradních prostorách, organizátoři vyzývají návštěvníky, aby si s sebou přivezli masky. Nejlepší masky vyhrávají festivalová trička.

V osm hodin večer také začíná výstava Tajemství a mystika stromů, kterou pořádá Nadace partnerství. Od 21 hodin pak vystoupí kapela Hypnotix, poté ohňoví perfomeři PA-LI-TCHI. Po desáté hodině začne přednáška o netopýrech, páteční večer uzavřou DJs RUha DiGgi.

V sobotu vystoupí v hradním areálu na dvou pódiích J.A.R., Support Lesbiens, Lenka Dusilová, Tata Bojs, Indy & Wich, Sunshine, Wohnout, Žlutý pes, Mojmir Papalescu & The Nihilists, Southpaw a další. „Areál bude otevřen v 11.30, program začne ve 13 hodin a skončí dvě hodiny po půlnoci. V ceně vstupenky je zahrnuta prohlídka hradu Švihov, na kterou návštěvníky srdečně zveme,“ uvedl Michal Šesták z pořádající agentury Nedomysleno.

Festival nabízí netradiční atmosféru, která liší od ostatních letních festivalů ojedinělým prostředím, ve kterém je možné bezplatně stanovat. V blízkosti hradu Švihov bude vyhrazené parkoviště pro návštěvníky festivalu s kapacitou 1500 aut.

Kompletní program festivalu naleznete na www.ceskehrady.cz.

 

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!