Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Jak chutnají Bábovky? Režisér Rudolf Havlík točí film podle románu Radky Třeštíkové

Z natáčení snímku Bábovky (2019). Režie: Rudolf Havlík. foto: CINEMART

PRAHA - Lidské osudy mají občas nádech sladkého pečiva. Román Radky Třeštíkové se dočká filmového zpracování s plejádou oblíbených českých herců. Snímek bude mít premiéru v září příštího roku.
  14:00

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás.

Z natáčení snímku Bábovky (2019). Režie: Rudolf Havlík.
Z natáčení snímku Bábovky (2019). Režie: Rudolf Havlík.

„Celé roky jsme se snažili, aby se film lišil od knihy co nejmíň, především v emoci, kterou má kniha i film vyvolat. Film bude stejně jako kniha pavučinou postav se vzájemně propletenými osudy, ale pro zachování srozumitelnosti - přeci jen film není kniha a nemůžete listovat zpátky - je nakonec “bábovek” míň, na místo dvanácti ženských osudů sledujeme sedm,“ okomentovala filmový projekt spisovatelka Radka Třeštíková. 

„Já myslím, že Bábovky budou pro všechny, jsou přeci o životě. A diváci se můžou těšit především na emoce. Od smíchu, až po pláč. Přesně tak s tím pracuju v knihách a věřím, že to Rudolf přenese i na filmové plátno,“ dodává Třeštíková.

Režisér Rudolf Havlík na sebe upozornil hlavně snímky Pohádky pro Emmu (2016) a Po čem muži touží (2018). Ve snímku si zahrají Ondřej Vetchý, Jana Plodková, Lenka Vlasáková, Marek Taclík, Barbora Poláková, Táňa Pauhofová, Rostislav Novák st. nebo Jiří Langmajer.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...