130 let

Diskuze

Kam vede McCarthyho Cesta?

V posledních letech se respondenti ankety nikdy výrazně neshodli na jedné zahraniční beletristické knize současného autora. Letos se to změnilo díky Cestě Cormaca McCarthyho (* 1933).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rico

29. 12. 2008 19:58
Hle, vlajkonoš!

Ovšem rozinky typu „radují se z maličkostí, z každého dne navíc, z každé klidné chvilky“, ty si pan prezident asi napichoval párátkem a pak je dlouho, opravdu dlouho ocumlával na jazyku.

Z jakých „maličkostí“ že se radují? Co to je za blábol? Jaké „maličkosti“ otec a syn na své cestě zažívají? Setkání s lidojedy třeba? Objevení protiatomového krytu s jídlem? „Metafyzické odlišování „hodných a zlých (v terminologii dítěte)“? Pojem „good guy“ a „bad guy“ je běžná terminologie, na hony vzdálena každé metafyzice.

Klaus básní. Ke konci blouzní: „McCarthy se snaží sdělit čtenářům, že západní civilizaci – když nebe zmizelo – chybí Bůh.“ Ke slovutnosti ekonoma, odborníka na mezinárodní a ústavní právo, kulturologa a sociologa přidružena je kvalifikace další: literární kritik.

 

0 0
možnosti

F. Adamec

21. 12. 2008 9:52
Militantni vedci si privlastnili prirodu a lidske zdroje

Zkoummali Einsteinuv zivot patentoveho urednika a zjistili, ze jeho jedina skvelost spocivala ve schopnosti krast prirodni zakony a myslenky jinych lidi a vydavat je za sve vlastni. Primou premenu hmoty a energie umi priroda bezpecneji, ucelneji a s vyssi energetickou ucinnosti, nez militanti. Privlastnili si prirodni zakony, cizi zeme, zdroje a obyvatelstvo, jako lacinny Marxuv kapital. Nici zivot, rabuji energeticke a prirodni zdroje na Zemi, ktere nevytvorili. Prirodni stepna jaderna reakce v Gabunu probihala vice nez 70 tis.let. V roce 1942 Enrico Fermi zahajil vojensky provoz jaderneho reaktoru v Chicagu, podle vlastni statistiky. Einstein na politickou objednavku redukoval 28 Maxwelovych rovnic na rovnici E=m*c2 s jednou konstantou. V roce 1946, po skonceni 2. SV, inicioval jaderne vybuchy nad Hirosimou a Nagasaki, rychle a pomale umirani statisice civilistu i jejich potomku.

Militantni politici vyvolali globalni rasistickou a valecnou megalomanii, vyzbrojovani statnich teroristu. Zotrocuji, vydiraji a zastrasuji obyvatele Zeme, na ucet dalsich generaci. Valkami a hladem zemrela miliarda cilivistu a deti na Zemi, kupni sila USD poklesla 20 krat za 100 let. Militantni politici zbavili dane z pridane hodnoty sebe, tunelare a bankere, zavedli zdaneni prace, delsi pracovni dobu pro pracujici, fronty na pracovnich uradech, pozdni odchod do duchodu a eutanazii ve zdravodnickych zarizeni. Planuji dalsi statni valky a deficit rozpoctu. Statni dluh USA denne roste rychleji nez o 1,4 miliardy USD. Militantni politika dlouhodobe rozkrada prirodni zdroje, ozebracuje a vrazdi obyvatele planety Zeme, viz produkce CNN, BBC a Holywoodu.

StarDance: Na komunisticke CT zvitezil bolshevickej Ebenov, czecho-bolshevismus a czecho-hyenismus. Czeshi neumi tancovat a bavit se. Umi lhat, krast a zabijet, podle volebnich preferenci trpi militantni klausofobii: Masaryk, Benes, Gottwald, Havel, Zelezny, Klaus, Topolanek, Paroubek, ...

 

Bohateho Jeziska a vesely Novy rok

0 0
možnosti

F. Adamec

21. 12. 2008 9:45
Velezrada Stalina, Hitlera, Havla, Klause, Mad-offa...

Prezident republiky muze byt souzen za velezradu, nikdo jiny za ni souzen být nemuze (viz Ustava CR, cl. 65, zbaveni uradu), a kterykoli obcan CR vyjma prezidenta republiky muze byt stihan pro vlastizradu (Trestni zakon, § 91, 12-15 let nebo vyjimecny trest).

Havel vyrustal na kline vyvolenych nacistu a bolsheviku, nedaleko sochy svateho Vaclava. Havlova matka snila o tom, ze jeji zakomplexovany syn bude nadclovekem. Predcitala mu dila Kavky a Nietzscheho na zidli, kterou prezident Havel, vyvoleny obdobne jako Klaus, daroval soudruhu pricipalu, kdyz zakladal CIRKUS Ungelt nedaleko pomniku revolucionare Jana Husa, postaveneho bolsheviky na miste moroveho sloupu. Nepoucili se ze Stareho a Noveho zakona, zalozili sektu vyvolenych homosexualu a bolsheviku, prirozenym vyberem dostali AIDS a kandidatku do PS CR. Soudruh pricipal se v mediich chlubil homosexualni styky se zaslouzilymi umelci, ucileli a spoluzaky. Synagoga, alegoricka postava vyvolenych bolsheviku, ma zavazane oci, v prave ruce zlomene kopi moci a v leve ruce ma zavrenou knihu Zakon.

Promluva Tomase Halika pri zadusni msi za pani Olgou Havlovou: "Vazeny a mily pane prezidente, bratri a sestry! ...  Je tedy uzitecne si pripominat lidi, kteri se nikdy k moci nedrali, a kdyz se presto ocitli v jeji blizkosti, uplatnili vsechen svuj vliv a svou energii na pomoc tem, kteri jsou bezmocni a nemocni. Dnes, v dobe, kdy jsou mnozi dezorientovani a znechuceni temi lidmi, kteri se stale vyjadrovali v pojmech "napravo a nalevo", avsak – jak se ukazuje – mysleli pouze v kategoriich "nahoru a dolu" , je dobre si pripomenout cloveka, ktery kdyz byl "nahore", myslel predevsim na ty, kteri v kazde spolecnosti zustavaji dole vzadu, protoze jsou telesne, dusevne nebo socialne handicapovani a odkazani na pomoc druhych. "

Pred umrtim Olgy, bezdetny manzel Vaclav Havel dostal komunistickou imunitu, v restituci Dashu Veskrnovou a vykradeny kostel v Praze, pro komunisticky cirkus NATO a Ungelt. Kritizoval EU, ze je neplodna.

0 0
možnosti

Bidlo

20. 12. 2008 9:00
Václav Klaus = Emanuel Famíra současnosti?

V počátcích normalizace plnil roli polyglotického génia v Československu soudruh Emanuel Famíra - žvanil do baletu, pop musik, literatury, filmu, pochopitelně do politiky a čert ví do čeho ještě!!

V současném Česku se jeho role ujímá Václav Klaus?Prohlásil se již za Thatcherovského Ekonoma, za světového Klimatologa, za Jazzmana, za Rockera a nyní se presentuje jako znalec světové literatury? O jeho sebepresentaci jako vrcholového Politologa a Politika ani nemluvě? 

PS ..... proč redakce z článku vypustila původní info, že autorem blábolu je sám Klaus - Pružinskij?

0 0
možnosti

Jana

20. 12. 2008 9:09
Re: Václav Klaus = Emanuel Famíra současnosti?

jde Vám o knihu,o téma nebo o V.K?

0 0
možnosti

Bohumil

19. 12. 2008 19:18
Pokora

Přesto na vztahu otce a syna McCarthy ukazuje, jak je blízkost druhého člověka pro život klíčová – přežívají jedině díky vzájemné ---------podpoře--------, respektu a naslouchání jeden druhému.

............................................................................................................................................

Slovo --- Pokora --- je potřeba si Pane prezidente  při každém otevření  úst uvědomovat . 

0 0
možnosti

Jana

20. 12. 2008 8:59
Re: Pokora

moc mne nezajímá,kdo to psal,napsáno to bylo dobře,i od Vás,ale chtěla bych všem připomenout knihu Roberta Merle "Malevil"jde o stejné téma-přírodní katastrofa nebo naše vina-nikdy lidstvo nepřežije,aniž by se respektovalo,v maličkostech,ty velké věci již jdou skoro samy,když je to naslouchání a pokora.Díky Bohumile

0 0
možnosti

Jarin

19. 12. 2008 15:36
tomu se rika renesancni osobnost

Tak nas vrchni klimatolog uz krome architektury dela take do literarni kritiky... Vpravde polyhistor, takovej Balbin nasi doby... ;-D

0 0
možnosti

Major Milda

19. 12. 2008 14:12
Géčko se nechá korupcí navolit mezi TOP modré vepře

ODS reflektuje prohrané volby a dělá vše proto aby se stala důvěryhodnou partají pro slušné lidi:

http://zpravy.idnes.cz/prozradit-identitu-velrybare-lovce-dusi-pro-ods-vy-jste-se-zblaznil-1gx-/domaci.asp?c=A081219_113230_domaci_jw" target="_blank">http://zpravy.idnes.cz/prozradit-identitu-velrybare-lovce-dusi-pro-ods-vy-jste-se-zblaznil-1gx-/domaci.asp?c=A081219_113230_domaci_jw

0 0
možnosti

Milanius

19. 12. 2008 16:31
Re: Géčko se nechá korupcí navolit mezi TOP modré vepře

už tě čapli:-D

http://www.lidovky.cz/policie-chytla-pedofila-z-kabinky-dld-/ln_domov.asp?c=A081219_151535_ln_domov_mel

0 0
možnosti

terzi

19. 12. 2008 12:56
Cormac McCathy

Klaus - ano, autor článku je ten prezident Klaus - je mi dost protivnej celkem ve všem, co dělá, ale tentokrát mě překvapil. McCarthy je totiž opravdu výjimečně dobrej spisovatel. Loňskej oscarovej film Tahle země není pro starý je taky podle jeho knížky.

0 0
možnosti

iva

19. 12. 2008 15:36
Re: Cormac McCathy

je vám možná protivný proto, že příliš dáte na média - jsou ze své podstaty levicová a jeho i dění kolem něj dezinterpretují.

0 0
možnosti

Alex

19. 12. 2008 12:49
Tunelstan

Pokud knihu doporučuje Václav Klaus, tak jí rozhodně číst nebudu a to ani tehdy, kdyby šlo o pouhou shodu jmen autora článku s prezidentem našeho Tunelstanu.

0 0
možnosti

terzi

19. 12. 2008 12:57
Re: Tunelstan

Hmm, tak si ulevil a už je to lepší, že?

0 0
možnosti

CTOKOKOTOB

19. 12. 2008 12:44
Není možná - na něčem se (skoro) shodnu s Klausem

Cesta je pro mě č. 2 hned za Gomorou od R. Saviano.

Ale chápu, že kniha o mafii u pana profesora ani vyhrát nemohla , káže totiž proti (kniha, ne pan profesor)

0 0
možnosti
  • Vybrali jsme pro Vás