Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Karlovarský festival má paparazzi plakát od Studia Najbrt. Jak se proměnil za 10 let?

Kultura

  11:50
PRAHA - Letošní 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary odhalil včera plakát, jehož autorem je dlouholetý spolupracovník festivalu grafik Aleš Najbrt a jeho Studio Najbrt. Na novém plakátu pracovala grafička Zuzana Lednická s fotografem Václavem Jiráskem.

Plakát MFF KV ročník 51 (2016) foto: Studio Najbrt

Podle Najbrta je motiv plakátu reakcí na módní vlnu selfie fotografií. Černobílé fotografie Václava Jiráska zobrazují hvězdy, které skrývají své tváře před zvědavými objektivy fotografů - paparazziů.

Černobílá vládne Najbrtovým karlovarským plakátům z posledních let, výjimkou byl plakát k loňskému jubilejnímu 50. ročníku, který byl navržen v mnoha variantách a byl věnován návštěvníkům i profesionálním účastníkům festivalu, kteří byli na plakátu vyfoceni.

Plakát MFF KV ročník 51 (2016)

Plakát MFF KV ročník 49 (2014)

Plakát MFF KV ročník 48 (2013)

Plakát MFF KV ročník 47 (2012)

Studio Najbrt spolupracuje s karlovarským festivalem už od roku 1995. Ve fotogalerii najdete festivalové plakáty Studia Najbrt za posledních deset let, a také první plakát z roku 1995.

Festival se letos bude konat od 1. do 9. července a ocení mimo jiné herečku Jiřinu Bohdalovou, které ketos oslaví pětaosmdesáté narozeniny.

První plakát Studia Najbrt pro karlovarský festival - 1995, 30. ročník.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...