Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Krádež v Bradavicích. Zaměstnanec studia ukradl suvenýry z Harryho Pottera za více než milion

Kultura

  15:00
LONDÝN - Bývalý zaměstnanec studia Warner Bros. Adam Hill systematicky a dlouhodobě kradl suvenýrové předměty ze světa Harryho Pottera. Ty pak prodával pod svým vlastním účtem na serveru Ebay. Nyní ho soud odsoudil na 14 měsíců ve vězení a 250 hodin obecně prospěšných prací.

Profesor Severus Snape. foto: Reprofoto

Kolegové chytili zloděje Adama Hilla, když si pod svůj pracovní stůl cpal další várku suvenýrů s tématem Harryho Pottera. Plastové hůlky, kravaty, odznáčky, hrníčky, postavičky i klíčenky. Nic z toho nebylo před Hillem v bezpečí. 

Harry Potter
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2. Vyděděnci Harry, Hermiona a Ron

Pro prodej ukradených předmětů si zřídil účet na internetovém aukčním portálu Ebay. Odhaduje se, že stihl prodat přes tisíc kusů různého zboží. Hillova drzost byla tak nezměrná, že ačkoliv nejdříve objednávky k poslání donášel na poštu, později začal využívat poštovní služby ve své práci, kde pochopitelně v té době ještě stále kradl. Hill svým jednáním způsobil společnosti Warner Bros. škodu ve výši 37 tisíc liber (více než jeden milion korun).

„Šlo samozřejmě o vážné porušení důvěry. Adam Hill měl tu drzost krást ve svém zaměstnání suvenýry za tisíce liber a to přímo před zraky svých kolegů. Ti ho nahlásili až ve chvíli, kdy pojali podezření ze stále zvyšujícího se množství předmětů pod Hillovým pracovním stolem,“ sdělil k situaci Jan Muller, mluvčí policie z hrabství Cambridgeshire. 

Policisté u Hilla našli i balíčky kradeného zboží připravené k odeslání, takže muž neměl jinou možnost, než se přiznat. Soud muže odsoudil na 14 měsíců ve vězení a 250 hodin obecně prospěšných prací.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...