Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kultura ve vládě zůstává. Zatím

Sloučíme ministerstvo kultury s resortem školství, volala před rokem a půl ODS. Od nápadu však strana nakonec upustila dřív, než jej stihla jakkoliv rozpracovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

to snad ne

5. 1. 2007 12:42
omyl

V Nemecku ministerstva kultury neexistuji ani na urovni spolkovych zemi, neexistuji vubec. To, co se jmenuje Kultusministerium (nikoli Kulturministerium) je ministerstvo skolstvi

0 0
možnosti

ll

3. 1. 2007 14:31
Zrušit MK je naprosto snadné - i v podmínkách koaličního vyděračství

Stačí místo něj zřídit sinekuru v podobě ministra bez portfeje a dosadit tam patřičného straníka pro zachování neparitní "koaliční parity".

Jak jednoduché. Snad by se i něco ušetřilo, ale co osobní ambice?

0 0
možnosti

Boženka

3. 1. 2007 12:35
To už bylo i za bolševika .

Ministerstvo školství a kultury.Zřejmě kvůli tomu od toho ODS upustila, aby to nevypadalo, že se opičí.;-D;-D

0 0
možnosti

:-(

3. 1. 2007 11:05
MONGOLOID ?

8-o

0 0
možnosti

Boženka

3. 1. 2007 12:35
Re: MONGOLOID ?

Spíš propitý.:-P

0 0
možnosti

sepp

3. 1. 2007 9:57
zrušte tu úplatnou bolševickou bandu

Ministerstvo plné starých struktur, úplatných rádobyvědců a jejich úředních přísluhů, přivandrovalých do Prahy. Je to opravdu to, co česká kultura potřebuje? Také je prostředkem k politickému nátlaku na církve, zejména pokud je u vesla sociální demokracie, či jiná militantní paganie. Řešení jsou dvě:

a) vyházet starou pakáž nebo

b) zrušit resort

Obojí znamená zásadní a potřebnou reformu.

0 0
možnosti

Jana

3. 1. 2007 9:45
by bylo obtížné k rušení ministerstev získat i ostatní vládní partnery, kteří chtějí také spravovat určitý počet resortů

že by bylo obtížné k rušení ministerstev získat i ostatní vládní partnery, kteří chtějí také spravovat určitý počet resortů???

no takže, aby jim přiklepli koryta musí jim šoupnout jiná koryta s autama, notebookama, mobilama, kde lze provolat 130 000 korun měsíčně bez problémů, aneb volá si celá rodina;-D:-D a se zájezdy  za poznáním do celého světa;-P

0 0
možnosti

loula

3. 1. 2007 12:18
Re: by bylo obtížné k rušení ministerstev získat i ostatní vládní partnery, kteří chtějí také spravovat určitý počet resortů

Já blbec si vždycky myslel, že se dělá nějaký audit, kde se posuzuje velikost agendy ministerstva a její podobnost s jiným ministerstvem a na základě toho se vytváří nebo ruší úřady. A ejhle, ono se to dělá tak, že se sejdou koaličnní partneři, řeknou si, kdo by chtěl jaké ministerstvo, a když počet ministerstev nestačí, tak se nějaké vymyslí.

0 0
možnosti

penicilin

3. 1. 2007 9:10
Nejlepším ministrem kultury byl Pavel Dostál.

Nejlepším ministrem kultury byl Pavel Dostál. Následuje Martin Stropnický a Vítězslav Jandák. Za lidovců to bylo ministerstvo pro restituce církevního majetku. Paní němcová má asi stejné názory. Nejhorší dobytek byl Tigrid. Toho musel pacifikovat sám klaus.

0 0
možnosti

Bidlo

3. 1. 2007 8:42
dokud bude volební systém poměrný

a vláda se bude sestavovat z více politických stran, bude ministerstev a úřadů spíše přibývat než ubývat. Žrát chtějí všichni a mnozí si k tomu nárokují mlaskání.

0 0
možnosti