Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Lenny Kravitz v Praze představí nové album

Kultura

  16:15
PRAHA - Skladby ze svého nového alba Black and White America, které se v srpnu ihned po vydání dostalo do čela žebříčku nejprodávanějších alb v České republice, představí na svém úterním koncertu v pražské O2 areně americký zpěvák a multiinstrumentalista Lenny Kravitz.

Lenny Kravitz při své minulé návštěvě v Praze foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Nositel čtyř prestižních cen Grammy v Praze vystoupí tři roky po koncertu k tehdejšímu albu It Is Time For A Love Revolution, na kterém si podle svého zvyku nahrál většinu nástrojů sám.

"Kravitz zazpívá a zahraje nové písně i svoje největší hity jako Are You Gonna Go My Way, It Ain't Over 'til It's Over či American Woman. Je připravena speciální scéna, ale v Kravitzově případě jde více o hudbu jako takovou než vnější efekty," uvedl Petr Novák z pořádající společnosti Live Nation. V roli předskokana vystoupí americký zpěvák, skladatel a producent Raphael Saadiq.

Kravitzova hudba obsahuje prvky klasického rocku a staré školy soulu, což hudebník kombinuje s dalšími styly, jako je funk, reggae, hard rock, psychedelic a folk. Podle americké televize VH1 je jedním ze sta nejdůležitějších představitelů hardrocku.

Lenny Kravitz

Narodil se v New Yorku v rodině bahamské herečky a televizního producenta židovského původu. Už jako pětiletý se rozhodl, že chce být hudebníkem, a začal hrát na hudební nástroje. Své první album nahrál sám v roce 1989, aktuální Black and White America je jeho devátým.

Českou metropoli, kde zahraje počtvrté, Kravitz dobře zná. Jeho zdejší premiérou bylo v roce 1996 vystoupení v hale na Výstavišti. Před lety zde natáčel i videoklip. Zpěvákovo poslední vystoupení v Praze sledovalo kolem 14 tisíc lidí.

Autor: