Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Lenny Kravitz vyzkouší už v pátek své fanoušky v Brně

Kultura

  12:36
BRNO - S pověstí jednoho z nejlepších koncertních muzikantů současnosti a image "posla lásky" přijede v pátek do Brna americký multiinstrumentalista Lenny Kravitz. Brněnský velodrom je další zastávkou na více než ročním turné propagujícím jeho osmou studiovou desku It Is Time For A Love Revolution.

Leni Krabic foto: Virgin Rec.

Pořadatelé prodali více než 8000 vstupenek z desetitisícové kapacity velodromu. Do sektoru pod pódiem už žádné vstupenky nezbyly. Organizátoři slibují výpravnou a zábavnou show, ale ani den před koncertem přesně nevědí, co Kravitz při koncertu pod širým nebem vlastně předvede. "I pro nás to bude trochu překvapení, známe jenom halovou podobu tohoto turné," uvedl přadatel. Lidé prý ale mohou počítat s více než dvouhodinovou show včetně pyrotechniky. Střídání nástrojů v Kravitzových rukou budou návštěvníci sledovat na velkoplošných obrazovkách.

Lenny Kravitz: Again

Pět autobusů, jeden z nich na kostýmy
Veškerou jevištní techniku s výjimkou základů a střechy scény si Kravitzův tým veze s sebou. "Kromě kamionů mají také pět autobusů. Jeden z nich slouží jenom Kravitzovi, má v něm kostýmy, které střídá na tomto turné," popsal pořadatel. Kravitzovi lidé také promění klub Favál v útrobách velodromu v pohodlné zázemí pro hudebníka i jeho doprovod. Management si objednal například 200 kilogramů ledu a spoustu ledniček a mrazáků.

Koncert oficiálně začíná v 19:00. Jako předkapela vystoupí rakouská zpěvačka Anna F. s doprovodnou skupinou. Vídeňští hudebníci plní roli předskokanů i na dalších Kravitzových koncertech. Hrají poklidný poprock, mezi svými vzory uvádějí Alanis Morissetteovou, Johna Lennona i Led Zeppelin. Ve 20:00 má vystoupit na scénu hlavní hvězda večera.

Ať vládne láska
Kravitz na turné hraje novinky z poslední desky, ale publikum se dočká také starších hitů. Hudebník na některých koncertech sestupuje z pódia do hlediště a zdraví se s jednotlivými návštěvníky. Publikum při vystoupeních nabádá k mírumilovnosti a lásce. Celé turné pojmenoval podle svého debutu z roku 1989, desky Let Love Rule.

Kravitz je nositelem několika prestižních cen Grammy. Narodil se v roce 1964 v New Yorku v rodině bahamské herečky a televizního producenta židovského původu. Doposud prodal více než 20 milionů desek. Jeho hudba spojuje různé styly, vychází především z hard rocku, soulu nebo reggae a rhythm and blues. Patrně nejfrekventovanější slůvko odborné kritiky při psaní o Kravitzovi zní "retro".

Lenny Kravitz: Fly Away

Autor: