Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Lístky na Cohena lze koupit od dnešního dne

Kultura

  6:21
PRAHA - Do Prahy se po roce vrací kanadský zpěvák Leonard Cohen. V rámci svého turné Leonard Cohen World Tour 2009 vystoupí 29. srpna ve vysočanské O2 areně. Vstupenky se začaly prodávat dnes, ve středu 29. dubna.

Leonard Cohen se vrací do Prahy. foto: ČTK

Díky fenomenálnímu úspěchu loňského koncertu a vřelému přijetí od českých fanoušků se kanadský písničkář Leonard Cohen rozhodl, že i letos zavítá do Prahy. V rámci svého turné Leonard Cohen World Tour 2009 vystoupí v sobotu 29. srpna ve 20:00 ve vysočanské O2 areně.

Kanadský zpěvák, básník a spisovatel zaujal svým talentem již na počátku 60. let. Úspěch a světový ohlas se dostavil hned po vydání prvních alb Songs of Leonard Cohen (1967), Songs From a Room (1968) a Songs Of Love And Hate (1970). Další alba I’m Your Man (1990), The Future (1992), Ten New Songs (2001) a Dear Heather (2004) pak již „jen“ potvrdila neotřesitelnou pozici Leonarda Cohena jako největšího písničkáře současnosti, který svým dílem ovlivnil hned několik generací svých následníků. O významu a velikosti Cohenova díla svědčí i kolik předních hudebních osobností zařadilo jeho skladby do svého repertoáru. Na tomto seznamu najdeme taková jména jako U2, R.E.M., Sting, Nick Cave nebo Johnny Cash.

Letošní koncertní šňůra Leonarda Cohena následuje bezprostředně po vyprodaném loňském turné, na které se Cohen vydal po dlouhých 15 letech. Vstupenky v cenách od 1090 Kč se na terminálech Sazky začnou prodávat dnes, ve středu 29. dubna. Od zítřka bude možná i jejich rezervace na webu Sazkaticket.cz. Vzhledem ke skutečnosti, že plocha před podiem bude vyhrazena pouze pro sedící diváky, byla celková kapacita hlediště oproti jiným koncertům snížena o několik tisíc míst.

Leonard Cohen: Hallelujah (živě vloni na festivalu v Glastonbury)

Autoři:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...