Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Love Planet se chystá do Prahy

Kultura

  14:05
PRAHA - Pražské Výstaviště bude svědkem druhého ročníku festivalu Love Planet, který si loni odbyl svůj křest. Hlavními hvězdami pražského víkendu budou Britové - veteráni z Pet Shop Boys a nastupující Franz Ferdinand.

Love Planet foto: loveplanet.czReprofoto

Pozor! Každý den soutěž o dva lístky!

Čtěte tento týden pozorně Lidovky.cz. Ode dneška do čtvrtka můžete každý den vyhrát dva lístky na Love Planet. Každý den zveřejníme - pokaždé v jinou dobu - soutěžní otázku; vyhraje ten, kdo na ni nejrychleji pošle správnou odpověd na internet@lidovky.cz.

Na dnešní otázku "Do jaké výšky mají děti vstup na Love Planet zdarma?" odpověděla jako první Barbora Kadlecová, které gratulujeme.

Vyhrát ale můžete i v dalších třech dnech. Sledujte Lidovky.cz!

Love Planet, kvůli němuž se před rokem sjelo na letiště v jihočeském Táboře téměř dvacet tisíc lidí, si při své premiéře i v nabité letní konkurenci udělal dobré jméno. Hlavním důvodem bylo množství a kvalita hvězd, které organizátoři dokázali sezvat dohromady. Fanoušci Nicka Cavea si po komorních koncertech mohli temný Australanův hlas užít také pod širým nebem, tancechtivým zahráli Kosheen nebo Stereo MCs, tvrdší nátury si mohly počkat třeba na Apocalypticu, spoustu lidí nadchl Ralph Myerz & The Jack Herren Band z norského Bergenu.

Desítky skupin a DJů nasadily laťku hodně vysoko, pořadatelé proto letos neměli lehký úkol ji udržet. Několik týdnů před začátkem festivalu navíc zrušily svá vystoupení kapely Audioslave a Him, což je oficiálním důvodem přesunu z Tábora do Prahy. Neznamená to ale, že by nepřijelo dost hvězd. Hlavním tahákem nadcházejícího víkendu bude legendární britské duo Pet Shop Boys, které se letos připomnělo novým albem Fundamental. Mladší ročníky místo čistokrevného popu možná naláká skotské kvarteto Franz Ferdinand, loňská skupina roku ve Velké Británii, na Výstaviště zavítá také hiphopová hvězda Ice-T, I am X, Ministry, Hooverphonic a mnoho dalších. V konkurenci zahraničních se potom představí také několik domácích kapel - například JAR, Clou, Gaia Mesiah nebo Vypsaná Fixa.
Autor: