Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Madonna do Prahy opravdu přijede

Kultura

  13:40
Praha - Madonna oficiálně potvrdila své vystoupění v České republice. O tom, že by měla Prahu navštívit spekulovala média už od března, závazné rozhodnutí potvrdil mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund až nyní. Koncert se uskuteční v rámci jejího nového světové turné nazvaného Confessions Tour 6. září v Sazka Areně.

Začátkem září vystoupí v Sazka Aréně. foto: ČTK

"Pražský koncert je zatím jediným potvrzeným vystoupením Madonny na východě Evropy," řekl  Petr Novák z agentury Interkoncerts, která koncert uspořádá. Vstupenky v ceně od 3000 korun do 5000 korun se budou prodávat od 16. června,  každý kupující může zakoupit nejvýše pět vstupenek.

Nyní Madonna koncertuje ve Spojených státech; do Evropy přijede koncem července. Turné "královny popu" bude v polovině září pokračovat v Japonsku. Již po úvodním koncertu turné pobouřeně reagovala anglikánská církev na to, že se zpěvačka v rámci show nechala na pódiu "ukřižovat" na obrovském kříži, přičemž na hlavě měla napodobeninu trnové koruny.

Sedmačtyřicetiletá zpěvačka a herečka Madonna (vlastním jménem Madonna Louise Veronica Cicconeová) pochází ze státu Michigan. V roce 1982 debutovala deskou Madonna; o rok později jí vyšlo album Like A Virgin. Loňská novinka je jejím v pořadí desátým studiovým albem. Několikanásobná držitelka ceny Grammy a autorka knížek pro děti Madonna již prodala přes 200 milionů kopií svých alb. O tom, že Madonna bude počátkem září koncertovat v Praze, informovala některá média již koncem března. Oficiálně to tehdy ovšem žádný pořadatel nepotvrdil. Později se prý Madonna zase nechala slyšet, že se do Česka nechystá, protože se zde často vypalují nelegální kopie desek.


Autoři: ,