Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Zemřel Daniel Vali z Maxim Turbulenc, bylo mu 53 let. (13. dubna 2024) foto: Profimedia.cz

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně. Zemřel náhle. Příčinou byl zřejmě infarkt. Informaci potvrdila skupina na svých facebookových stránkách.
  9:41

Informaci o smrti hudebníka Daniela Valiho z Maxim Turbulenc jako první zveřejnil server CNN Prima NEWS.. „Ještě včera jsme spolu mluvili, byl v naprosté pohodě, plný elánu. Je to strašné. Vůbec nemůžu věřit tomu, co se stalo,“ citoval server dalšího člena skupiny Tomáše Báču alias Timiho.

Vali podle něj zemřel náhle a nečekaně během večeře s přáteli, pravděpodobně šlo o infarkt. Všichni se podle serveru dobře bavili. Vali vyprávěl vtipy, ale najednou ve tváři změnil barvu a sesunul se bez známek života k zemi. Na místo okamžitě dorazila lékařská záchranná služba, která se ho pokoušela téměř hodinu oživovat, ale všechny pokusy byly marné.

„Dan bude strašně moc chybět. Byl to úžasný kluk, super člověk. Rád rozdával radost, uměl skvěle bavit ostatní,“ dodal ještě Báča.

Daniel Vali byl rozvedený, s manželkou Ivetou měl dvě děti, syna Daniela a dceru Patricii.

Maxim Turbulenc je česká popová hudební skupina z Klánovic, kterou v roce 1995 založili Pavel Vohnout, Daniel Vali a Petr Panocha. Charakteristický znak skupiny je použití lidových, folkových či jinak známých písní v nových, zpravidla diskotékových aranžích. Za svou existenci získala 18 platinových desek.

V roce 2009 oslavila skupina Maxim Turbulenc 15 let své existence:

31. ledna 2009

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!