Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Rozloučení se Žbirkou bude jen pro zvané, přenos lidé najdou na Facebooku

Kultura

  10:08
Poslední rozloučení s muzikantem Miroslavem Žbirkou bude ve strašnickém krematoriu 19. listopadu jen pro pozvané. Přenos obřadu bude k vidění na Facebooku i obrazovce před síní. Jeho fanoušci se budou moci na místě zapsat do kondolenčních knih.

Smuteční obřad začne v pátek 19. listopadu v 14:00. Akce bude jen pro zvané z důvodu současné zdravotní situace. Před síní ovšem bude umístěna kondolenční kniha a obrazovka, kde bude možné dění v sále sledovat. Přenos bude k vidění i na Facebooku, konkrétně na zpěvákově oficiálním profilu, který nyní spravuje jeho žena.

Zprávu přinesla agentura TASR, kterou informoval zpěvákův manažer Rado Mešša. Slovenské velvyslanectví v Praze v souvislosti s úmrtím Miroslava Žbirky zpřístupní v pátek 12. listopadu v prostorách úřadu kondolenční knihu, a to mezi 09:30 až 12:00 a od 13:00 do 15:00.

Populární slovenský hudebník Miroslav Žbirka zemřel ve středu 10. listopadu v 69 letech kvůli komplikovanému zápalu plic. Vydal přes tři desítky desek v Česku, na Slovensku a v Německu, koncertoval téměř po celém světě a se slovenskou zpěvačkou Marikou Gombitovou si zahrál také v muzikálu Neberte nám princeznu.

Autor: