Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Moravu rozezní hudební Festiválek

Kultura

  14:48
LUHAČOVICE - Již po desáté se letos uskuteční rudimovský Festiválek, menší hudební festival na východní Moravě nedaleko Luhačovic. Vypravit se na něj můžete tak už ve čtvrtek 26.7. Diváci se mohou těšit na maďarské psychedelie Trottel Stereo Dream Experience, domácí Fast Food Orchestra a jiné interprety.

Hlavní pódium opět ovládnou živé kapely. Těšit se můžete na vyslance maďarské psychedelie Trottel Stereo Dream Experience, španělsko-francouzské trio Loser Superhero, indie experimtátory Plastica ve francouzko-ruském složení, z Belgie zavítají hard-coreáři Lo.Dep a nekompromisní Shredder, a pod kyberpunkovým názvem Do Androids Dream Of Electric Sheep čekejte zástupce luxemburské undergroundové scény.

Ochuzeni však nezůstanou ani fanoušci domácích kapel. Těšte se třeba na táborské Sunshine, space punkery Lety Mimo, strakonické Landmine Spring, pro příznivce ska zahrají Fast Food Orchestra a Gentleman´s Club, a připravena bude i trocha elektroniky a industriálu v podání formací Bullerbyne a Nesslesdorf.

Další pódium bude mít pod palcem opět agentura JZD promotion, díky čemuž zde uslyšíte směs techna, housu a electra, s tím že jeden večer bude opět vyhrazen fanouškům hip-hopu. I zde vás čekají lákavá jména nejen ze zahraničí. Z ostrovů spojeného království dorazí DJs Plastic Pipo a Pete Daemon, plus české stálice mr. Apokalypsa Jerry a nestárnoucí eklektik Josef Sedloň v doprovodu bongisty Car-L. Hip hopoví fanoušci jistě ocení v čechách žijícího rodáka z Bronxu Nironica, polské trio Tewu či band Pio Squad, který se zde představí i s materiálem z novinkového alba.

I třetí Pohon stage bude balancovat na pomezí žánrů. Samozřejmě se však zaměří hlavně na zlomenou část elektroniky jako drum´n´bass, breakbeat či downtempo, ale očekávat můžete i ethno a valašskou cimbálovku!

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...