Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Na fanoušky AC/DC čeká v e-shopu kapely hotový svatý grál

Kultura

  11:00
PRAHA - Australské hardrockové legendy AC/DC odtajnili náležitosti dlouho slibovaného box setu Backtracks. Rozsáhlá nadílka hudebního a textového materiálu se nevejde do tradiční krabice, tak se AC/DC rozhodli klenoty prodávat v kytarovém zesilovači. Fuknčním.

AC/DC Backtracks foto: Acdcbacktracks.comReprofoto

Luxusní sběratelská edice Backtracks obsahuje tři cédéčka plná raritních materiálů (jak studiových, tak koncertních) z let 1977 - 2000, třetí díl DVD Family Jewels, kompletní koncert Live at the Circkus Krone z Mnichova v Německu z roku 2003, nádhernou barevnou 164stránkovou publikaci fotografií z let 1974-2009, ale i desítek přetisků plakátů, letáků, riderů a dalších vizuálů. Sbírku doplňuje vinylová deska s dvanácti skladbami a výběr hraček jako trsátko, placka "I Do It For AC/DC", samolepky, nalepovací tetování Bona Scotta s papouškem a nápisem Dirty Deeds Done Dirt Cheap nebo slavná stodolarovka.

AC/DC Backtracks

To nejlepší je ovšem samotné balení. V boxu ve tvaru kytarového komba s originálním barevným vyvedením a nasprejovaným logem kapely, jako to "nosili" Angus a Malcolm v roce 1975, se skrývá nejen kompletní výbavička, ale také funkční kytarový zesilovač. Sice jen o výkonu jednoho wattu, ale ani tak není problém zapojit kytaru a "za poslechu rarit si nějakou z těch rarit rovnou zahrát", jak se rozplývá kapela na svých stránkách.

Fanouškovská legrace vyjde na pouhých 260 amerických dolarů, tedy asi 4584 korun, a je limitována padesáti tisíci kusy. Vše potřebné se zájemci dozví na stránce www.acdcbacktracks.com, odkud lze svatý grál také objednat.

Autoři: