Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Největší letošní festival? Eva a Vašek na Řípu

Colours of Ostrava

  15:11
PRAHA - Je největším českým festivalem Rock for People nebo Colours of Ostrava? Ne, je to Eva a Vašek na Řípu. Z devadesáti měst budou vypraveny speciální autobusy, z Ostravy mělo s fanoušky přiletět letadlo, zatím se však nepodařilo sehnat stroj, který by mohl přistát na nedalekém letišti v Roudnici nad Labem.

Eva a Vašek foto: surf.cz

Velkým piknikem, na který si mohou návštěvníci vzít deky nebo stoličky na sezení, slunečníky a vlastní občerstvení, se má podle organizátorů stát vystoupení pěveckého dua Eva a Vašek. Dvojice od 29. do 31. května odehraje tři koncerty pod širým nebem na úpatí hory Říp. "Na pódiu, které bude mít tvar zrcadlové podoby Řípu, se představí řada hostů, s Evou a Vaškem si například zazpívá Honza Nedvěd," sdělil bavič a promotér Petr Novotný. Čtyřhodinový koncert, který sám vymyslel, bude podle něj "setkáním příznivců české písničky".

Každý z koncertů může navštívit maximálně 35.000 lidí. Na místě budou k dispozici toalety, zdravotnické zařízení, pohotovostní vrtulník i restaurace s občerstvením. Novotný by uvítal, kdyby každý den dorazilo do 20.000 zájemců. Cílem akce prý není překonat koncert bratří Nedvědů, který v roce 1996 na pražském Strahovském stadionu navštívilo na 60.000 lidí a který Novotný rovněž pořádal.

Vstupenky, jejichž součástí je kniha a DVD s nejúspěšnějšími skladbami Evy a Vaška, se začaly prodávat od 17. června v knihkupectvích po celé ČR. Stojí 250 korun. "Do oběhu jsme zatím dali 50.000 vstupenek, výstupy o prodaných lístcích nejsou k dispozici. Nyní se chystáme začít nabízet lístky ve všech stáncích, kde se prodává denní tisk," podotkl Novotný. Rozpočet celé akce podle něj není zatím známý. Vstupní náklady činily téměř pět milionů korun. Pořadatelé si ponechají zisk z prodeje vstupenek a CD i DVD, která se budou během koncertů natáčet.

Eva a Vašek - Cappucino

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!