Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nemocná disco horečkou

Ještě než se z něj stalo neslušné slovo, patřilo disco na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let mezi nejprogresivnější hudební vlnu postpunkové generace.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dandy57

17. 11. 2005 16:38
vážení...
i když to jako výsledek může být slušná deska,je smutné,že už ikony vykrádají tehdejší originály za účelem zisku,u nováčků mne to nepřekvapuje,vzhledem k nízkému věku objevují dávno objevené,na druhou stranu je pravda,že několik špičkových hudebníků minulého století postavilo četné řady současných "celebrit" pouze do role plagiátorů a vykradačů,nicméně původní materiál vždy zůstane originální,mimochodem i Madonna v letech 80.,ostatní už můžeme brát jako lépe,či hůře zpracované a dávat výčet ovlivnění,napodobení,kopií,a krádeží...
zdravím bývalý profesionální hudebník a producent
0 0
možnosti

Marky Mark

17. 11. 2005 12:04
Madonna je čistá krystalická komerce
Myslím, že hudební program Madonny vymýšlejí špíše finančníci z Wall Streetu než hudebníci. Madonna nakonec sama o sobě tvrdí že je dobrá finanční managerka.
V případě, když z lidí, kteří by si pro pětník nechali vrtat koleno, vytáhne 2400 Kč za lupen, pak tedy klobouk dolů i s mým druhým skalpem - jak říkal Sam Howkins.
0 0
možnosti

lada2

17. 11. 2005 22:51
Re: Madonna je čistá krystalická komerce
madona name nic spolecneho z wall street. zije ve skotsku a usa se uz vubec neukazuje, protoze ji tam uz nikdo neposloucha.
0 0
možnosti

Milos

17. 11. 2005 10:49
KATASTROFALNI
nebudu to rozebirat, ale tohle bych si asi dobrovolne nepoustel
0 0
možnosti

tomáš

16. 11. 2005 19:04
Tak sem to slyšel
a jo, líbí se mi to. Jen nechápu autora, jak se to může líbit jemu. Madonna totiž nepřináší nic nového, jen jde ve šlépějích letošních největších hitů typů Global Deejays a nespočtu dalších. Tvrdý strojový rytmus, použité samply, dokonce i práce s filtry a typický způsob roubování původní melodie na moderní beaty jsou naprosto totožné. Mě se to líbí a jestli má Madonna opravdu takový čuch na trendy, tak sem rád, že se znovu vrací do módy taneční muzika, protože rock upřímně nesnáším, ale nechápu, jak to může tak vychvalovat autor, který jinak současnou vlnu coververzí disko hitů 70 s 80 let s oblibou kritizuje a píše o ní jako o bezduchém vykrádání. Buď může platit jedno nebo druhé.
0 0
možnosti

Kowalski

16. 11. 2005 18:01
pane Veselý, to jste opsal z firemních materiálů?
Pan recenzent je asi spíš opisovač - jestli se hudbě věnuje, pak musí vědět co bylo dřív, jestli disco nebo post-punk. A "Hung Up neukrývá s obtížemi Abbu" - Abba je tam přímo vysamplovaná. Viz jména autorů. A "pocta gay kultuře" je spíš sázka na jistotu, odkoukaná od Kylie Minogue. Deska je vykalkulovaná, líbivě udělaná a Madonna který je asi 45 let si patrně nemůže dovolit propadák.
0 0
možnosti

G. Pašek

16. 11. 2005 16:22
Pro některé je Madona modlou, někteří neví o koho jde a pro jiné je to kráva . . . .
Proti gustu žádný dišputát.
Jestli mě je někdo hoooodně "proti srsti" tak to je Madona. Brrrrr . . .
0 0
možnosti

zdrava petra

16. 11. 2005 9:31
zdravim nemocnou ladu
vsadim se, ze ty stehna ukazovat nemuzes... nebo ze by ti to jen nedovolili? dekujeme za skutecne zajimavy prispevek.
ja bych mela poznamku k lehke kritice, ktera se nese celou prezentovanou "recenzi". Kazdy udela na ceste chybu (pripadne chyby), a dokonce bych si troufla rici, ze je dost pravdy na uslovi, kdo nic nedela, nic nezkazi. takze kritizovat nekoho za to, ze nese svou kuzi na trh je lehce pokrytecke. zvlast pokud vsichni v jistem momentu jejich divani se na hudebni scenu uznaji, ze Madonna nebyla, neni a nejspis nikdy nebude mainstream. a vsichni si to nakonec taky poslechnou, kdyz uz ne z jineho duvodu, tak ze zvedavosti, nebo se mylim?
0 0
možnosti

GLOWi

16. 11. 2005 10:44
Re: zdravim nemocnou ladu
Nikdy nebyla mainstream? :-) A co tedy byla? Neco horsiho? Madonna byla a je dokonaly profesional s cuchem na to kterym smerem pujde vyvoj. Dokaze si najit jako spolupracovniky talentovane hudebniky, kteri vyprodukuji kvalitni produkt ktery je pristupny masam aniz by urazel kritiku. Dokaze se vyborne propagovat a pracovat na svem image. To neni zas tak malo. Kdyby to bylo tak snadne, tak to dela kazdy. Ale delat z ni neco vic, to chce proste fanouska. :-)
0 0
možnosti

lada2

16. 11. 2005 4:56
nemocna
Nemocna krava s neuveritelne skaredymy stehny, porad obnazujici se babicka.
 
otresne, ze ji to nekdo stale dovoluje
0 0
možnosti